12 χρόνια από την HELIOS: Οι τραγικές ώρες μέσα από τα μάτια των δημοσιογράφων

By Andreas Andreou — August 14, 2017

12 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τραγωδία της Helios. 115 επιβάτες και το 6μελές πλήρωμα του αεροπλάνου αναχωρούν από το αεροδρόμιο Λάρνακας με προορισμό την Πράγα και ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα. Τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που θα ακολουθήσει.

Το αεροπλάνο γεμάτο με οικογένειες που ταξίδευαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές χάνεται από τα ραντάρ του Κέντρου Ελέγχου Αθηνών. Ακολουθεί πανικός. Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε Κύπρο και Ελλάδα τίθενται σε συναγερμό. Μαζί τους και οι δημοσιογράφοι.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας αρχίζουν να συρρέουν άνθρωποι που είχαν συγγενείς τους στη μοιραία πτήση. Το παλιό κτήριο του Αεροδρομίου Λάρνακας ζει τις πιο τραγικές στιγμές του. Οι δημοσιογράφοι καλούνται να αφήσουν πίσω τους την τραγωδία που ζουν από πρώτο χέρι και να μεταδώσουν την είδηση.

Η Αργυρώ Ζουπανιώτου και η Νατάσα Χριστοφόρου είναι από τις πρώτες δημοσιογράφους που φθάνουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Σήμερα 12 χρόνια μετά περιγράφουν στην κάμερα  όσα τραγικά έζησαν σε εκείνη την αίθουσα και όσα ακολούθησαν.

reporter cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar