15 άνεργοι που ψάχνουν ομάδα

By Andreas Andreou — September 01, 2017
Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε τα μεσάνυκτα της Πέμπτης (31/8). ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας, οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πήραν «ζεστό» χρήμα μονοπώλησαν την επικαιρότητα με μεταγραφές της τελευταίας στιγμής αλλά και αποχωρήσεις.

Μόλις ο δείκτης του ρολογιού έδειξε 12 τα μεσάνυχτα και το ημερολόγιο γύρισε στην 1η Σεπτεμβρίου, σήμανε το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.
Μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, όμως, υπάρχει το περιθώριο για να συμπληρώσουν οι ομάδες κάποια κενά με άνεργους ποδοσφαιριστές.

«Άνεργοι Ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται μόνο μέχρι τις 08.09.2017, νοουμένου ότι δεν συμπληρώθηκε το ρόστερ της ομάδας» αναφέρεται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Το παράθυρο αυτό είναι ανοικτό, αλλά με περιορισμούς. Για να μπορέσει μία ομάδα να προχωρήσει σε προσθήκη με άνεργο ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να έχει κενή θέση όπως προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί.

Θυμίζουμε ότι κάθε σωματείο έχει την ευχέρεια να συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο Α’ μέχρι 25 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ηλικίας πέραν των 22 ετών κατά την 1 Ιανουαρίου 2017. Στον κατάλογο αυτό πρέπει να εγγράφονται «τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ εκ των οποίων οι 3 να ήταν στο 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα στην Ακαδημία της ομάδας που τους δηλώνει στον κατάλογο, διαφορετικά ο μέγιστος αριθμός των 25 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μειωθεί κατά τον αριθμό που υπολείπεται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 10 ποδοσφαιριστών».

Εάν, λοιπόν, δεν έχει συμπληρωθεί ο κατάλογος των 25 παικτών, τότε και μόνο μία ομάδα μπορεί να προχωρήσει σε μεταγραφή άνεργου ποδοσφαιριστή. Στην προκήρυξη ξεκαθαρίζεται ότι δεν είναι εφικτή η εγγραφή άνεργου ποδοσφαιριστή σε αντικατάσταση άλλου.

Πάμε να δούμε 15 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ανήκαν σε κυπριακές ομάδες και σήμερα (1/9) είναι άνεργοι ψάχνοντας την επόμενη ποδοσφαιρική τους στέγη.

ΟΥΡΚΟ ΠΑΡΝΤΟ
Θέση: Τερματοφύλακας
Πρώην ομάδα: ΑΠΟΕΛ

ΒΑΝΤΕΡ ΒΙΕΙΡΑ
Θέση: Ακραίος επιθετικός
Πρώην ομάδα: ΑΠΟΕΛ

ΧΟΥΑΝ ΟΡΤΙΘ
Θέση: ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ-ΧΑΦ
Πρώην ομάδα: ΑΕΚ

ΦΟΦΑΝΑ ΓΚΑΟΥΣΟΥ
Θέση: Ακραίος επιθετικός
Πρώην ομάδα: Ερμής

ΡΟΥΜΠΕΝ ΜΙΝΙΟ
Θέση: Τερματοφύλακας
Πρώην ομάδα: ΑΕΚ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Πρώην ομάδα: Απόλλων

ΣΕΤΡΖΙΟ ΣΕΜΕΔΟ
Θέση: Ανασταλτικός μέσος
Πρώην ομάδα: Απόλλων

ΑΛΙ ΣΑΒΑΝΕ
Θέση: Μεσοεπιθετικός
Πρώην ομάδα: ΑΕΛ

ΝΤΑΡΙΟ ΚΡΕΣΙΤΣ 
Θέση: Τερματοφύλακας
Πρώην ομάδα: Ομόνοια

ΓΚΕΟΡΓΚΕ ΦΛΟΡΕΣΚΟΥ 
Θέση: Ανασταλτικός μέσος
Πρώην ομάδα: Ομόνοια

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΜΟΟΥΡΑ
Θέση: Δεξί μπακ
Πρώην ομάδα: Ανόρθωση

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣ
Θέση: Ανασταλτικός μέσος
Πρώην ομάδα: Ανόρθωση

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΕΓΚΡΙ
Θέση: Τερματοφύλακας
Πρώην ομάδα: Δόξα

ΡΟΥΝΤΙ
Θέση: Ανασταλτικός μέσος
Πρώην ομάδα: Δόξα

ΠΑΟΥΛΙΝΙΟ
Θέση: Ακραίος αμυντικός
Πρώην ομάδα: Δόξα

REPORTER CY

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar