17 και 18 Νοεμβρίου θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις που ακυρώθηκαν οι υποψήφιοι

17 και 18 Νοεμβρίου θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις που ακυρώθηκαν οι υποψήφιοι
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι έτοιμη η διοικητική έρευνα που διέταξε ο Υπουργός Παιδείας για την γκάφα μεγατόνων να αναρτηθούν τα θέματα των εξετάσεων για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς.
Σύμφωνα με τον Υπουργό, εκτός απροόπτου οι εξετάσεις της Δευτέρας που ακυρώθηκαν θα διεξαχθούν στις 17 και 18 Νοεμβρίου. Ο κ. Καδής ξεκαθάρισε πως το ένα μάθημα, η Φυσική, θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου και στις 18 οι εξετάσεις στα υπόλοιπα μαθήματα.
 cache_846x3000_Analog_medium_267162_38948_7112017
Το υπουργείο, είπε ο Υπουργός Παιδείας θα ανακοινώσει εντός της ημέρας κι επίσημα τις νέες ημερομηνίες ενώ προτίθεται να καλύψει τα έξοδα των υποψηφίων που ταξίδεψαν από την Ελλάδα για να παρακαθίσουν στις εξετάσεις.
Επίσης ο Υπουργός ανακοίνωσε πως θα δημιουργηθεί γραμμή επικοινωνίας για όλους τους υποψηφίους.
Ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως οι εξετάσεις που προηγήθηκαν ή που έπονται των εξετάσεων της Δευτέρας θα προσμετρηθούν κανονικά για τους υποψηφίους.
Για την γκάφα ο υπουργός επανέλαβε πως σε αυτήν εμπλέκονται  2 με 3 άτομα, λειτουργοί του Υπουργείου στην Υπηρεσία Εξετάσεων και στην Υπηρεσία Διαδικτύου.
Σχολιάζοντας το ατυχές περιστατικό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Παιδείας και τόνισε πως δεν πρόκειται ένα λάθος να επηρεάσει την μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση.
«Σε καμιά απολύτως περίπτωση αυτή η ατυχής εξέλιξη δεν θα επηρεάσει μια ενδεχομένως από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας που επιτεύχθηκε μετά από συζητήσεις 26 χρόνων. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν. Αυτή η σημαντικότατη μεταρρύθμιση θα υλοποιηθεί διότι έχει τη στήριξη του κυπριακού λαού», είπε.

Σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση θεωρεί ότι η διαρροή ήταν σκόπιμη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και πως για αυτό γίνεται διερεύνηση του θέματος. «Όταν υπάρξει αποτέλεσμα θα γίνει και η σχετική δημόσια τοποθέτηση», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει ότι κάποιοι εξ αυτών που θα έδιναν εξετάσεις θα επιβαρυνθούν οικονομικά εκ νέου όταν κληθούν και πάλι να μεταβούν για να δώσουν εξετάσεις, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «ό,τι χρειαστεί να γίνει ώστε να πραγματοποιηθεί ομαλά η εξέταση θα γίνει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε με τον Υπουργό Παιδείας πριν λίγο και όλα προχωρούν κανονικά».

Κληθείς να σχολιάσει την αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργού Υγείας και του Προέδρου του ΔΗΚΟ για το ΓΕΣΥ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε αρχικά ότι διαχρονικά, ο Υπουργός Υγείας ενδεχομένως να είναι ο Υπουργός Υγείας που τόλμησε με την απόλυτη στήριξη και καθοδήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να βάλει μια τάξη στα θέματα της Υγείας.

«Αντιλαμβάνομαι την ίδια στιγμή ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, αλλά τουλάχιστον κανείς από μας που εμπλεκόμαστε στον δημόσιο διάλογο δεν πρέπει να υποτιμούμε τον κυπριακό λαό. Ο κυπριακός λαός αντιλαμβάνεται πολύ καλύτερα από όλους μας τι γίνεται είτε αυτό αφορά την Υγεία είτε αυτό αφορά την Παιδεία και δεν θα πρέπει λόγω προεκλογικής εκστρατείας να επιχειρούμε να δημιουργούμε εντυπώσεις», είπε.

reporter cy