210 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης μέσα σε μία εβδομάδα

210 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης μέσα σε μία εβδομάδα

zoni

Η σωστή πρόσδεση των επιβατών ενός οχήματος, μπορεί να αποτελέσει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, σε μια τροχαία σύγκρουση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, προσθέτοντας πως είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τους 106 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητικά δυστυχήματα, κατά τα έτη 2012 – 2016, 69 δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των οδηγών και επιβατών αυτοκινήτων στο σοβαρό αυτό θέμα, η Αστυνομία Κύπρου διεξήγαγε μεταξύ των ημερομηνιών 18 – 24 Δεκεμβρίου, 2017, παγκύπρια εκστρατεία ελέγχων για τη χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων. Αυτή ήταν η έβδομη παγκύπρια εκστρατεία της Αστυνομίας, για το θέμα αυτό για το 2017.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας προέκυψαν συνολικά 210 καταγγελίες, για μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Από τις καταγγελίες αυτές, οι 198 αφορούν πρόσωπα που επέβαιναν στα μπροστινά καθίσματα του οχήματος, οι 11 αφορούσαν πρόσωπα που επέβαιναν στα πίσω καθίσματα και μία καταγγελία αφορούσε μη χρήση παιδικού καθίσματος.

Πηγή: reporter.com