50 Χρόνια Πολιτιστιστικός Όμιλος «ΒΑΣΙΛΙΤZΙΑ, 15/9 8:30 το βράδυ

50 Χρόνια Πολιτιστιστικός Όμιλος «ΒΑΣΙΛΙΤZΙΑ, 15/9 8:30 το βράδυ

50 Χρόνια Πολιτιστιστικός Όμιλος «ΒΑΣΙΛΙΖΤΙΑ»

50 XRONA VASILITZIAS (2)

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση του Πολιτιστικού ομίλου «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ». Πενήντα χρόνια δημιουργίας και προσφοράς.

Ο Π.Ο. ΒΑΣΙΛΙΖΤΙΑ κατάφερε σε αυτά τα 50 χρόνια να φτάσει στα ψηλότερα επίπεδα ποιότητας, βραβεύτηκε δεκάδες φορές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και εκπροσώπησε την Κύπρο σε Διεθνή φολκλορικά φεστιβάλ δεκάδες φορές.  Ανέβασε στην σκηνή πολλά χοροδράματα και έκδοσε τρεις ψηφιακούς δίσκους με παραδοσιακή μουσική και συνθέσεις κυπρίων συνθετών.  Δημιούργησε πρωτοποριακές   χορογραφίες βασισμένες στην παράδοση όπως η σπορά, θέρος, ανέμισμα, ζιβανία και τραγούδια για την ξενητειά, πόλεμο, αγάπη κ.α.

Ο  Όμιλος θα γιορτάσει τα  50 χρόνια του με μεγάλη εκδήλωση στις 15 Σεμπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας. Στην εορταστική εκδήλωση θα λάβουν μέρος όλα τα τμήματα του ομίλου.  Το μουσικό, χορευτικό και παιδικό τμήμα  παραδοσιακών χορών, η σχολή χορού με λαϊκούς και μοντέρνους χορούς, η παιδική χορωδία της «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑΣ», το τουρκοκυπριακό συγκρότημα ΤUFAD, και συγκροτήματα από την Λευκορωσσία και Ρουμανία.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.

Η είσοδος είναι δωρεάν.