70 χρόνια ΑΛΚΗ!

70 χρόνια ΑΛΚΗ!

Η Αλκή Ορόκλινης με ανάρτηση της στο Facebook αναφέρεται στα 70χρονα της Αλκής Λάρνακας, της οποίας το σωματείο της Ορόκλινης θεωρείται ως η μετεξέλιξη του. Η Αλκή Λάρνακας ιδρύθηκε στις 10 Απριλίου 1948, ενώ το 2014 διαγράφηκε από το μητρώο της ΚΟΠ λόγω οικονομικών οφειλών.

b_al

Η ανάρτηση της Αλκής Ορόκλινης:

«Το Δ.Σ. του σωματείου μας, τιμά τα 70χρονα της Αλκής Λάρνακας. Σαν σήμερα το 1948 η Αλκή ιδρύθηκε στο Κινηματοθέατρο ΠΑΤΕ.

Της συνάντησης προήδευσε ο ιατρός Αννίβας Φράνσις και στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων άτομα από τα άλλα δύο σωματεία της Λάρνακας τον Πεζοπορικό και την ΕΠΑ. Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν την ποδοσφαιρική ομάδα της Αλκής προέρχονται από τα άλλα δύο σωματεία της Λάρνακας.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Αλκής αποτελούσαν οι Δρ. Αννίβας Φράνσις (Πρόεδρος), Γεώργιος Πιτσιλλής (γραμματέας), Στέλιος Παμπαλλή (ταμίας), Γεώργιος Τρίγκος (έφορος και βιβλιοθηκάριος), Μιχαλάκης Κυριακίδης-Σκαλιστής (έφορος), Ρούπεν Περπεριάν (έφορος), Π. Ν. Πετρόπουλος (σύμβουλος) και Ονώριος Χ Ιωάννου (σύμβουλος).

Το όνομα της ομάδας “Αλκή” σημαίνει σωματική δύναμη, ευρωστία, ρώμη, σφρίγος και τα χρώματά της ήταν το κόκκινο και το μπλέ.

Το έμβλημα της ομάδας ήταν η ονομασία του συλλόγου σε ασπίδα με τα χρώματα σε κάθετες ρίγες.

Οι σημαντικότερες επιτυχίες της Αλκής Λάρνακας, είναι οι πέντε τελικοί Κυπέλλου. Συγκεκριμένα η “Αθάνατη” αγωνίστηκε στην τελική φάση του θεσμού τις περιόδους 1966-67, 1969-70, 1975-76, 1976-77 και 1978-79. Δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο, όμως ένιωσε την αδικία στον χαμένο τελικό με αντίπαλο τον Απόλλωνα, όπου άξιζε τη νίκη.

Μάλιστα το 1979 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αφού κατέλαβε την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Αντίπαλος της Αλκής ήταν η Δυναμό Βουκουρεστίου.

Στον πρώτο αγώνα η Αλκή ηττήθηκε με 3-0 εκτός έδρας και στον επαναληπτικό έχασε με 9-0 στη Λάρνακα».

 

24sports cy