72χρονος πετούσε στον αυτοκινητόδρομο – Ουδέν σχόλιο, είπε

72χρονος πετούσε στον αυτοκινητόδρομο - Ουδέν σχόλιο, είπε

ODI

Συνήθως, όταν ακούμε για περιπτώσεις κατηγορουμένων για υψηλές ταχύτητες, στο εδώλιο βλέπουμε νεαρά πρόσωπα. Υπάρχουν, όμως, και εξαιρέσεις. Παππούς, ηλικίας 72 χρόνων, εντοπίστηκε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, να οδηγεί στον αυτοκινητόδρομο Καλού Χωριού – Αεροδρομίου, παρά τη Δρομολαξιά με ταχύτητα 216 χιλιόμετρα την ώρα. Το ανώτατο όριο στον εν λόγω δρόμο είναι 100 χιλιόμετρα. Ο κατηγορούμενος ανακόπηκε από την Αστυνομία, πληροφορήθηκε για το αδίκημα  που διέπραξε και η απάντησή του ήταν, «ουδέν σχόλιο ευχαριστώ».

Κατά την επιβολή της ποινής η επαρχιακός δικαστής Λάρνακας κ. Αγγελική Κάρνου υπέδειξε ότι «στην προκειμένη περίπτωση, ο κατηγορούμενος, για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, επέλεξε να οδηγήσει το όχημά του με ταχύτητα υπερδιπλάσια από την επιτρεπόμενη.

Οδήγηση με ταχύτητα 216 χλμ αντί 100 χλμ καταδεικνύει άκρως εγωιστική και αντικοινωνική συμπεριφορά, όπως επίσης και αδιαφορία για την ασφάλεια τρίτων προσώπων. Αποτελεί ευτύχημα το ότι δεν βρέθηκαν άλλα πρόσωπα στο δρόμο του κατηγορουμένου κατά τον ουσιώδη χρόνο».

Εξαντλώντας κάθε περιθώριο επιείκειας η Δικαστής επέβαλε στον 72χρονο χρηματική ποινή €1.400 και επιπλέον στέρηση της άδειας οδήγησης για περίοδο 5 μηνών.

Πηγή: philenews