ΑΕΚ: Όταν ο Βάσκος πήρε το ραβδί του

ΑΕΚ: Όταν ο Βάσκος πήρε το ραβδί του

Η εικόνα που έδειξε η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιακέθ στο πρώτο ημίχρονο του προχθεσινού τελικού κυπέλλου, σαφώς και δεν παρέπεμπε σε μιαν ομάδα η οποία διψούσε για επιστροφή στις διακρίσεις μετά από δεκατέσσερα χρόνια. Ο Βάσκος τεχνικός είδε την ΑΕΚ να ολοκληρώνει το πρώτο μισό ενός αγώνα δίχως αύριο, με μόλις 37 τοις εκατόν ως ποσοστό κατοχής της μπάλας και ενώ το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας είναι σήμα κατατεθέν των κιτρινοπράσινων τουλάχιστον την τελευταία τετραετία.

b_imanol

Η κίνηση εκείνη που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ματ, ήταν η αύξηση της επιθετικότητας της ομάδας με την αντικατάσταση του Μάριου Αντωνιάδη από τον Φλοριάν Τολεμές και την ταυτόχρονη μετατόπιση του Τέτε σε ρόλο μπακ χαφ. Ο βραχύσωμος Ισπανός απέκτησε ακόμα περισσότερο χρόνο δράσης και αποτέλεσε πονοκέφαλο για τη λεμεσιανή ομάδα με την αριστερή πτέρυγα, κερδίζοντας μάλιστα το φάουλ που έφερε την ισοφάριση.

Από τη δική του πλευρά ξεκίνησε και η ταχύτατη αντεπίθεση που επέτρεψε στον Αποστόλη Γιάννου να δώσει έτοιμο γκολ στον Ακοράν Ρέγιες ο οποίος διαμόρφωσε το 2-1. Ο Τέτε είχε αποδειχθεί ποδοσφαιριστής κλειδί και στον αγώνα μεταξύ ΑΕΚ και Απόλλωνα στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος που έγινε στην «Αρένα», αγωνιζόμενος τότε στον άξονα.

Η επόμενη ημέρα ή καλύτερα ή η ολοκλήρωση της σεζόν, βρίσκει τον Ιμανόλ Ιδιακέθ ενισχυμένο και με αυξημένες πιθανότητες παραμονής μιας και αποτελεί πλέον τον προπονητή που καθοδήγησε την ομάδα της Λάρνακας στην επιστροφή στις διακρίσεις μετά από δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια.

 

24sports cy