Αυτά τα έγγραφα έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους αρχηγούς

Αυτά τα έγγραφα έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους αρχηγούς
Πακέτο εγγράφων σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας τον περασμένο Ιούλιο επέδωσε στα μέλη του Σώματος κατά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.  Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για το αποτέλεσμα των πρόσφατων επαφών που είχε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
cache_846x3000_Analog_medium_253115_257938_2102017
O Πρόεδρος Αναστασιάδης επέδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς επτά έγγραφα, μεταξύ των οποίων το πλαίσιο έξι σημείων του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, έγγραφο των Η.Ε. για τον μηχανισμό παρακολούθησης εφαρμογής της λύσης, non paper του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τις προτάσεις της ε/κ πλευράς κ.α.
Συγκεκριμένα, o Πρόεδρος Αναστασιάδης επέδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς επτά έγγραφα, ως εξής:

Πρώτο: Το Πλαίσιο έξι σημείων του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Δεύτερο: Τις προτάσεις της ε/κ πλευράς ημερομηνίας 5 Ιουλίου επί του πλαισίου του Γ.Γ.

Τρίτο: Τις προτάσεις της ε/κ πλευράς, ημερομηνίας 6 Ιουλίου, για θέματα ασφάλειας, εγγυήσεων και στρατευμάτων.

Τέταρτο: Τις εφ’ όλης της ύλης προτάσεις της τ/κ πλευράς, ημερομηνίας 3 Ιουλίου.

Πέμπτο: Προτάσεις τουρκικής πλευράς επί θεμάτων ασφάλειας, εγγυήσεων και στρατευμάτων.

Έκτο: Έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών για τον μηχανισμό παρακολούθησης εφαρμογής της λύσης.

Έβδομο: Νοn paper της ε/κ πλευράς προς τον Γενικό Γραμματέα, ημερομηνίας 22 Σεπτεμβρίου.

Η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αναλώθηκε για μια ακόμη φορά στα γεγονότα του Κρανς Μοντάνα και στους λόγους αποτυχίας της Διάσκεψης  για την Κύπρο, με τα κόμματα να εκφράζουν εκ νέου τις γνωστές τους θέσεις.

Σε σχέση με τα επόμενα βήματα, αποφασίστηκε όπως το Εθνικό Συμβούλιο συνέλθει εκ νέου αφού τα μέλη του Σώματος μελετήσουν τα έγγραφα που τους έχουν δοθεί, έπειτα και από την επίσημη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, που αναμένεται στις 8 Οκτωβρίου.

«Έγινε ενημέρωση από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα των πολύ σημαντικών επαφών που είχε στη Νέα Υόρκη, δόθηκαν αντίγραφα που ζητήθηκαν από πλευράς κομμάτων, ζητήθηκαν και κάποια άλλα που φυσικά και θα αποσταλούν, θα μελετηθούν από τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και αναμένοντας τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης του Γ.Γ. του ΟΗΕ που εκτιμάται να γίνει στις 8 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου», δήλωσε μετά τη συνεδρία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

reporter cy