Αυξάνεται το πρέσινγκ στον Νικόλα Παπαδόπουλο

nikolas

Η ηγεσία του ΔΗΚΟ θεωρεί κλειστό το θέμα των διαγραφών και δεν θέλει να μπει ξανά στη διαδικασία ανοίγματος του συγκεκριμένου κεφαλαίου, ωστόσο αυξάνεται η πίεση προς τον πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο από βουλευτές και στελέχη τα οποία προειδοποιούν ότι πρέπει να αποτραπεί ο κίνδυνος διάσπασης του κόμματος. 

Αυτό φαίνεται να οδηγεί την ηγεσία σε δεύτερες σκέψεις, με τον πρόεδρο του κόμματος να ανοίγει τελικά την πόρτα του γραφείου του στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Λευκωσίας Αλέκο Τρυφωνίδη για συνάντηση, προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση του για παραχώρηση «κλάδου ελαίας» προς τους διαγραφέντες. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη πριν τη σημερινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Ο Αλέκος Τρυφωνίδης επιμένει στην πρόταση του για «κλάδον ελαίας», δηλαδή άρση των διαγραφών και κοινή πορεία προς πολιτικό συνέδριο. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από τη συνάντηση που θα έχουν οι δύο τους σήμερα πριν τη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου.

Σημειώνεται ότι ο Αλέκος Τρυφωνίδης είχε ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση μαζί με το Νικόλα Παπαδόπουλο, αλλά αυτό δεν είχε γίνει κατορθωτό μέχρι χθες το απόγευμα, όταν τελικά ο πρόεδρος του κόμματος ενημέρωσε μέσω της ιδιαιτέρας του και κατόπιν επιμονής τους Αλέκου Τρυφωνίδη ότι μπορεί να τον δεχθεί σήμερα στις 15:30. Η συνεδρία του Εκτελεστικού είναι προγραμματισμένη η ώρα 18:00.
«Μετά το πολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τη διάσκεψη του τέως προέδρου του κόμματος Μάριου Καρογιάν και την απάντηση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, η αγωνία του κόσμου του ΔΗΚΟ για το μέλλον του κόμματος εντείνεται», ανέφερε στον «Φ» ο Αλέκος Τρυφωνίδης. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, όπως είπε, θεωρεί ότι επιβάλλεται η συζήτηση της πρότασης για «κλάδον ελαίας» και όλοι μαζί να πορευτούν σε ένα πολιτικό συνέδριο με τον καθένα να είναι έτοιμος να ασκήσει κριτική αλλά και να κάνει την αυτοκριτική του. «Η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του κόμματος θλίβεται για την κατάσταση και αγωνιά για μέλλον και τη συνοχή του ΔΗΚΟ διότι το θέλει δυνατό για να μπορεί να διαδραματίζει ισχυρό πολιτικό ρόλο», σημείωσε.

Τον χορό της κριτικής για τις διαγραφές έσυρε ο βουλευτής Λεμεσού Άγγελος Βότσης. Ο βουλευτής εξέφρασε έντονες ανησυχίες για την πορεία του ΔΗΚΟ, ενώ και άλλοι βουλευτές του κόμματος, ζήτησαν τις προηγούμενες μέρες όπως έχουν συνάντηση μαζί με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ. Σε δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο, ο Άγγελος Βότσης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τον τρόπο που έγιναν οι διαγραφές στο κόμμα. Εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον του ΔΗΚΟ.

Χαρακτήρισε επίσης προβληματική την απάντηση που δόθηκε προς τον τέως πρόεδρο του κόμματος Μάριο Καρογιάν, δηλώνοντας ότι τα πράγματα δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Διερωτήθηκε αν το ΔΗΚΟ έχει την πολυτέλεια να αποβάλλει τον οποιονδήποτε. Ερωτηθείς εάν τα πράγματα βρίσκονται στο παρά πέντε ή στο και πέντε, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πού είμαστε αλλά φοβάμαι μην μείνουμε στο τέλος μόνο πέντε».

Ανέφερε ακόμα ότι πρέπει να βγάλουν όλοι από το κάδρο τις διαφωνίες και να βάλουν τον κόσμο του ΔΗΚΟ. Σημείωσε ακόμα ότι δεν μπορεί να είναι εκτός κόμματος ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ, η πρώην πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πολλοί άλλοι και να θεωρούν ότι όλα είναι μια χαρά.

Έντονα προβληματισμένος για την κατάσταση δήλωσε στον «Φ» και ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Προκοπίου ο οποίος τόνισε ότι η έγνοια του είναι να μην υπάρξει διάσπαση του κόμματος. «Δεν συμφέρει σε κανένα το κόμμα να μην είναι ενωμένο», ανέφερε. Πρόσθεσε ακόμα ότι ζήτησαν και πρέπει να δουν τον πρόεδρο του κόμματος ως βουλευτές του ΔΗΚΟ, διότι πρέπει, όπως είπε, να βρεθεί η χρυσή τομή για να επουλωθούν οι πληγές.

Ο Μάρκος για συναίνεση

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος ήταν χθες φιλοξενούμενος στη μεσημβρινή τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ ανέφερε ότι δεν συζητά δημόσια τα εσωτερικά θέματα του κόμματος, προσθέτοντας ότι σήμερα θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο. «Εάν υπάρξει βούληση για σύνεση εγώ θα τη στηρίξω», δήλωσε.

Πηγή: philenews.com