Αλλάζει το πλαίσιο για το πόθεν έσχες κρατικών αξιωματούχων ο Συλλούρης

By Andreas Andreou — September 08, 2017

Πρόταση Νόμου του Προέδρου της Βουλή Δημήτρη Συλλούρη κατατέθηκε στη σημερινή Ολομέλεια για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αφορά τη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων των δημόσια εκτεθειμένων προσώπων (πόθεν έσχες). 

cache_846x3000_Analog_medium_243859_259895_892017

Με την πρόταση νόμου, όπως είπε ο κ. Συλλούρης, θα ανασταλεί η ημερομηνία κατάθεσης των περιουσιακών στοιχείων των κρατικών αξιωματούχων που κατείχαν το αξίωμα και βρίσκονταν σε ενεργό υπηρεσία στις 23 Ιουνίου 2017, μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να δοθεί χρόνος επαρκούς και εξαντλητικής συζήτησης του σχετικού νομοθετήματος.

Η καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση των περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων  αυτών αξιωματούχων και υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων με τον υφιστάμενο νόμο είναι η 23η Σεπτεμβρίου 2017.

Διευκρίνισε πως ο λόγος είναι η επαρκής και ουσιαστική συζήτηση, ώστε μέσα από την εμπειρία που αποκομίστηκε με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Προέδρου της Δημοκρατίας, των Υπουργών, των Βουλευτών και των Ευρωβουλευτών να δημιουργηθεί το καλύτερο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να μην προσβάλλονται  τα υποκείμενα σε δήλωση πόθεν έσχες πρόσωπα και να μην τίθενται σε κίνδυνο τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ο κ. Συλλούρης είπε πως αξιωματούχοι των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν ανέφεραν ότι τέθηκαν σε κίνδυνο περιουσιακά τους στοιχεία.

 

reporter cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar