Ανακαλύψαμε τον πιο φθηνό ψαρομεζέ της Λευκωσίας !

Ανακαλύψαμε τον πιο φθηνό ψαρομεζέ της Λευκωσίας !

 

download-23

 

Ο Ερημίτης είναι η νέα μας ανακάλυψη για την οποία πληροφορηθήκαμε από στόμα σε στόμα. Δεν την ανακαλύψαμε μόνο εμείς απ’ ότι καταλάβαμε αλλά αρκετοί λάτρεις του φρέσκου ψαριού και άλλων λιχουδιών της θάλασσας που έγιναν φανατικοί της θαμώνες.

Πρόκειται ένα για ένα πολύ συμπαθητικό μαγαζάκι που βρίσκεται στην περιοχή Άγιος Μάμας στη Λακατάμεια, με cult διακόσμηση, φρέσκο ψάρι της βάρκας από τη θάλασσα του Ακάμα και φυσικά ελληνικές πενιές για το κέφι που δένει με το όλο σκηνικό. Ο εξωτερικός του χώρος φαίνεται πως θα είναι ιδανικός για το καλοκαίρι ενώ το εσωτερικό αποπνέει τη ζεστασιά και την ατμόσφαιρα μίας άλλης εποχής.

 


Ο ιδιοκτήτης κ. Χριστάκης 

Ο ιδιοκτήτης κ. Χριστάκης είναι ένας άνθρωπος ευγενικός, πράος και χαμογελαστός που άφησε πριν πολλά χρόνια την δουλειά του στην αστυνομία επειδή δεν του άρεσε και αποφάσισε να ασχοληθεί με την εστίαση. Μαζί του στο μαγαζί η κόρη του Χριστίνα η οποία μας εξυπηρέτησε με κέφι και χαμόγελο. Η αγάπη του κ. Χριστάκη για τη θάλασσα και το φρέσκο ψάρι τον οδήγησε να ανοίξει αυτό το ταβερνάκι πριν από περίπου δύο χρόνια και να του δώσει το ιδιαίτερο όνομα ‘Ερημίτης’ το οποίο όπως μας εξομολογήθηκε του το είπε κάποιος ψαράς, του άρεσε και το υιοθέτησε.

Παραγγείλαμε ψαρομεζέ (€16.00) ο οποίος περιλαμβάνει ό,τι φέρει η ψαριά της ημέρας από τη θάλασσα του Ακάμα. Δύο πιατέλες τηγανητά ψάρια έφτασαν στο τραπέζι ενώ φάγαμε με όρεξη τις σουπιές που ήταν πεντανόστιμες, το καλαμάρι σχάρας και τηγανητό αλλά και το χταποδάκι με λαδολέμονο. Μαζί, φυσικά, όλα τα παρελκόμενα, σαλάτα, ταχίνι, ταραμάς, ελιές τσακιστές και κρασάκι. Το δείπνο μας έκλεισε με γλυκό του κουταλιού κυδώνι, κιτρόμηλο και φυστίκι παρακαλώ κερασμένο από το μαγαζί.

 

πηγη  : time out cyprus