Αναζητώντας τη χρυσή τομή, στο προεδρικό οι συντεχνίες της ΑΗΚ

Αναζητώντας τη χρυσή τομή, στο προεδρικό οι συντεχνίες της ΑΗΚ
Στο Προεδρικό ανηφορίζουν οι συντεχνίες της ΑΗΚ για να παρακαθίσουν σε σύκσεψη υπό τον Πρόεδρο της δημοκρατίας. Παρόντες στη συνάντηση που  είναι προγραμματισμένη για τις 9 και 30 το πρωί θα είναι και ο Υπουργός Ενέργειας καθώς και ο Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΑΗΚ.
 cache_846x3000_Analog_medium_269571_220758_14112017
Υπενθυμίζεται πως μετά από υποσχέσεις που έλαβαν οι συντεχνίες της ΑΗΚ την περασμένη εβδομάδα, ανέστειλαν τα απεργιακά μέτρα που είχαν εξαγγείλει.
Οι συντεχνίες διαμαρτύρονται για σειρά λειτουργικών αλλαγών στην ΑΗΚ, την ανεξαρτητοποίηση του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς ενώ ζητούν στελέχωση του οργανισμού και δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και άρση των αποκοπών σε μισθούς και συντάξεις των εργαζομένων, οι οποίες επιβλήθηκαν από το 2011.
Επίσης οι συντεχνίες υποστηρίζουν ότι το Υπουργείο Ενέργειας μεθοδεύει αποδόμηση της ΑΗΚ, καθιστώντας τον οργανισμό λειτουργικά αναποτελεσματικό και σε κίνδυνο, τόσο για την ασφάλεια του προσωπικού όσο και των εγκαταστάσεων.
Όλες οι πλευρές προσέρχονται στη συνάντηση αποφασισμένες να εξευρεθεί λύση η οποία ωστόσο θα τελεί υπό την αξιολόγηση της Ρυθυμιστικής Αρχής Ενέργειας.
reporter cy