Ανοιχτό σχολείο Λάρνακας

Ανοιχτό σχολείο Λάρνακας

index

 

Συνέντευξη από τη κ. Γιάννα Νικολάου με θέμα το Ανοιχτό Σχολείο Λάρνακας

1.Απο πότε λειτουργεί ο θεσμός του ανοιχτού σχολείου;

Ο θεσμός του Ανοιχτού σχολείου Λάρνακας λειτουργεί από το 2010 και  για 8η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

2.Ποιους αφορά

Αφορά άτομα από 4 χρονών και ανω

3.Τι προσφέρει στους ενδιαφερόμενους, ποια τα προγράμματα;

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα  για ενήλικες και έφηβους. Τέχνες, μουσική, αθλητισμό, εκπαίδευση, ξένες γλώσσες,.

4.Με ποιο γνώμονα επιλέγονται τα προγράμματα;

Ανάλογα με τις εισηγήσεις και τις προτιμήσεις του κόσμου. Οι εισηγήσεις είναι πάντοτε δεκτές  και τις βάζουμε στο πρόγραμμα. Αν ο κόσμος δηλώσει σε αυτό το πρόγραμμα την επιθυμία του για συμμετοχή τότε το εν λόγω πρόγραμμα γίνεται αποδεκτό.

  1. Στόχος του ανοιχτού σχολείου;

Στόχος του η προώθηση της δια βίου μάθησης, την ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση, άθληση, ψυχαγωγία και εκπαίδευση σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες, την αξιοποίηση των σχολικών εγκαταστάσεων τις απογευματινές ώρες και την μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω των προγραμμάτων και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δημοτών.

 

  1. Υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι; Πως το κοινό μπορεί να κάνει εγγραφές;

Έχει από τώρα ζήτηση, πέρσι ήταν πάνω από 1000 άτομα. Το κοινό μπορεί να εγγραφεί μέσω των βιβλιαρίων που θα κυκλοφορήσουν το αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου σε όλα τα σχολεία της πόλης, στο δήμο, σε κεντρικά σημεία όπως την επαρχιακή διοίκηση. Μέσα στα εν λόγω βιβλιαράκια περιέχει αίτηση για να δηλώσει ο ενδιαφερόμενος συμμετοχή και μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά μέσω του site του σχολείου.

  1. Υπάρχει κάτι καινοτόμο σε σχέση με άλλα χρόνια;

Βεβαίως υπάρχουν καινούργιες και πρωτοποριακές δραστηριότητες, οι οποίες στόχο έχουν να προσελκύσουν περισσότερους συνδημότες μας από όλα τα ηλικιακά φάσματα, ανεξαρτήτου οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου όπως το ταεκβοντό, μαγειρική για παιδιά, διατροφολογία, καινούργιες ξένες γλώσσες

 

8 Τι θα μπορούσε να προστεθεί για την καλύτερη λειτουργία του;

Του χρόνου θα μπορούσαμε να μετακινηθούμε και σε άλλα σημεία της Λάρνακας πέραν από τα δυο σχολεία που χρησιμοποιούμε τώρα και την παραλία των φοινικούδων. Ήδη από φέτος κατά τη διάρκεια της χρονιάς να μπορέσουμε να καταστήσουμε κάποια προγράμματα σε καινούργιους χώρους.

  1. Πως μπορεί να βοηθήσει κάπως την αγορά εργασίας μέσω των προγραμμάτων;

Με τα καινούργια προγράμματα προσλαμβάνονται νέοι εκπαιδευτικοί και τα προγράμματα δίνουν τις κατάλληλες δεξιότητες και τα κατάλληλα εφόδια στους συμμετέχοντες ώστε να μπορούν να βγουν στην αγορά εργασίας.