Ανόρθωση: Στο εδώλιο για κλοπή νερού

Ανόρθωση: Στο εδώλιο για κλοπή νερού

 

Για το αδίκημα της δόλιας ιδιοποίησης (κλοπής) τρεχούμενου νερού προς το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κατηγορούνται η Εταιρεία «Ανόρθωσις Αμμοχώστου Ποδόσφαιρο» και ο διευθυντής της Χαράλαμπος Μανώλη, 55 χρόνων.

b_page_255

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, με τον Χ. Μανώλη ν’ αντιμετωπίζει κατηγορία ότι μεταξύ 2012-2015 στο στάδιο «Α. Παπαδόπουλος» (έδρα της Ανόρθωσης), δολίως παροχέτευε για χρήση του γηπέδου πέραν των 20 χιλιάδων κυβικών μέτρων πόσιμο νερό, συνολικής αξίας περίπου 40 χιλιάδων ευρώ, περιουσία του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας.

Ο Μανώλη αρνείται ενοχή εξ ου και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία με την κατάθεση μαρτύρων κατηγορίας. Παραπονούμενος στην υπόθεση είναι το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας. Τον Ιανουάριο του 2015 τεχνικός του ΣΥΛ κατάγγειλε στην Αστυνομία ότι μετά από έλεγχο που έγινε στο γήπεδο «Α. Παπαδόπουλος» σχετικά με την παροχή νερού, διαπιστώθηκε ότι σε σημείο που είχε αφαιρεθεί μετρητής νερού, ενώθηκε απευθείας η παροχή προς τις εγκαταστάσεις του γηπέδου.

Στο εν λόγω γήπεδο υπήρχαν δύο παροχές, αλλά η μία ήταν κομμένη από τον Οκτώβριο του 2012 λόγω οφειλών προς την Υδατοπρομήθεια. Σύμφωνα με την καταγγελία, στο σημείο όπου αφαιρέθηκε ο μετρητής νερού ενώθηκε λάστιχο κι έτσι το νερό συνέχισε να ρέει προς το γήπεδο…

Να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας είχε αρχικά αποφασίσει να γίνει εξώδικη διευθέτηση και επιβολή διοικητικού προστίμου προς την εταιρεία. Προς τούτο, μάλιστα, υπήρξε επικοινωνία με το δ.σ. της Ανόρθωσης. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, η προσπάθεια αυτή δεν είχε αποτέλεσμα και ως εκ τούτου η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα (2/11). Σύμφωνα με τον νόμο, η κατηγορία της δόλιας ιδιοποίησης νερού επισύρει ποινή φυλάκισης.

Πηγή: www.politis.com.cy