Αντιμέτωποι με ανθρωποκτονία οι γονείς του βρέφους – Τι εισηγούνται οι ανακριτές

Αντιμέτωποι με ανθρωποκτονία οι γονείς του βρέφους – Τι εισηγούνται οι ανακριτές

peth

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες των ανακριτών σε σχέση με τον θάνατο του τρίμηνου βρέφους που έχασε την μάχη για τη ζωή στις 22 Φεβρουαρίου, και για τον οποίο φόρεσαν χειροπέδες οι δυο γονείς του οι οποίοι τελούν υπό κράτηση.

Ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να μεταβιβαστεί αύριο στην Νομική Υπηρεσία ούτως ώστε να αποφασίσει ο Γενικός Εισαγγελέας τι μέλλει γενέσθαι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ανακριτές της υπόθεσης θέτουν δυο ενδεχόμενα. Είτε και οι δυο γονείς θα κατηγορηθούν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, είτε ο πατέρας θα καθίσει στο εδώλιο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και η μητέρα του βρέφους θα χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας. Την τελική απόφαση θα πάρει ο Γενικός Εισαγγελέας με βάση και το μαρτυρικό υλικό που θα τεθεί ενώπιον του ούτως ώστε να μπορούν να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του βρέφους, όπου οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και του Ανδρέας Μαρνερίδης, αποκάλυψαν ότι υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και δεν ήταν δυνατόν να προκληθεί από την πτώση του από τον καναπέ ύψους 70 εκατοστών, όπως ισχυρίστηκαν αρχικά οι γονείς.

Ως εκ τούτοι, οι ιατροδικαστές κατάφεραν να οδηγήσουν την αστυνομίας στα «ίχνη» των γονιών του βρέφους, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες ζούσε μέσα στην βία και υπήρχε κακομεταχείριση του.

Σοκ από μαρτυρία φιλικού προσώπου

Ενώπιον των αρχών υπάρχει μαρτυρία από φιλικό πρόσωπο του περιβάλλοντος του νεαρού ζευγαριού ότι οι γονείς του τρίμηνου βρέφους ήταν νευρικοί, άφηναν τα παιδάκια τους πεινασμένα και λερωμένα και ο πατέρας μάλιστα κατανάλωνε αλκοόλ.

Εναντίον τους έγινε καταγγελία στις 16 του περασμένου Μαΐου και ενημερώθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους.

«Έκαψε» το σύζυγος της η μητέρα

Σε κατάθεση της η μητέρα του βρέφους ανέφερε στις ανακριτικές αρχές ότι αρχικά το παιδί τους δεν το μετέφεραν στο νοσοκομείο επειδή ήταν ήσυχο, έπαιζε με τα αδέρφια του και ξυπνούσε κατά την διάρκεια της νύχτας μόνο όταν πεινούσε.

Η σύζυγος του στην κατάθεση της επιβεβαίωσε ότι το μωρό έπεσε από τον καναπέ στις 17 Φεβρουαρίου και ενώ η ίδια απουσίαζε στην εργασία της.  Όταν ζήτησε από τον σύζυγο της να μεταφέρουν το μωρό στο νοσοκομείο αυτός αρνήθηκε, γιατί φοβόταν ότι θα τους αφαιρούσαν την κηδεμονία των παιδιών, όπως είπε.

Η 29χρονη στην κατάθεσή της ανέφερε ακόμη ότι ο σύντροφος της, εδώ και έξι χρόνια που διαμένουν στην επαρχία Πάφου, ήταν βίαιος, επιθετικός, και νευρικός, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ταρακουνούσε το τρίμηνο βρέφος και το πετούσε με βία στην κούνια του.

Ανέφερε ακόμη πως σε κάποιες φορές δεν ήθελε το βρέφος γιατί αυτό τον ενοχλούσε όταν έπαιζε παιχνίδια στη τηλεόραση.

Αρνείται ο πατέρας – Όσα κατέθεσε

Ο πατέρας του βρέφους στην κατάθεση του δεν παραδέχτηκε ότι προκάλεσε το θάνατο του παιδιού του και ανέφερε στην Αστυνομία ότι στις 17.2.2018 βρισκόταν στο σπίτι  όταν σε κάποια στιγμή άκουσε θόρυβο. Στην συνέχεια μεταβαίνοντας  στο υπνοδωμάτιο εντόπισε το  βρέφος να βρίσκεται στο πάτωμα μελανιασμένο και με ελαφρώς φουσκωμένο μέτωπο.

Το παιδάκι μετά την πτώση του έκανε δύο φορές εμετούς και την 3η μέρα της πτώσης του έβγαζε γάλα από την μύτη του,  με αποτέλεσμα  ο πατέρας του όπως ανέφερε ο ίδιος,  άρχισε να φωνάζει όταν το είδε σε τέτοια κατάσταση, και στη συνέχεια γείτονας ομοεθνής του και κουμπάρος του που τον άκουσε  τον μετέφερε στο νοσοκομείο με το παιδί του.

Πηγή : reporter.com