Απάντησε το τουρκικό Υπ. Εξωτερικών στους επικριτές του Νίκου Αναστασιάδη

Απάντησε το τουρκικό Υπ. Εξωτερικών στους επικριτές του Νίκου Αναστασιάδη
Την καλύτερη απάντηση στους επικριτές της Κυβέρνησης στο εσωτερικό μέτωπο όσον αφορά την Έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για το Κυπριακό, Αντόνιο Γκουτέρες, ήρθε να δώσει σύμφωνα με την Κυβέρνηση η ανακοίνωση-σχολιασμός της Έκθεσης από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. 

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, η σφοδρή αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών στο περιεχόμενο της Έκθεσης του Γ.Γ. του ΟΗΕ για τις καλές του υπηρεσίες, για τα όσα συνέβησαν στο Κρανς Μοντανά, εκθέτει ανεπανόρθωτα όσα κόμματα και όσους υποψήφιους Προέδρους, για προεκλογικούς και μόνο λόγους, κατηγορούν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το περιεχόμενο της Έκθεσης, ενώ την ίδια ώρα δικαιώνουν τη θέση της Κυβέρνησης.

cache_846x3000_Analog_medium_256772_302250_12102017

«Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών», επισημαίνει ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, «εκτός από το γεγονός ότι ουσιαστικά κατηγορεί τον Γ.Γ. του ΟΗΕ ως μη αντικειμενικό επειδή δεν αποδίδει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά, ξεκαθαρίζει, για άλλη μια φορά, για όσους αμφισβητούν τα πραγματικά γεγονότα, ότι τόσο πριν από το δείπνο στο Κρανς Μοντανά όσο και κατά τη διάρκεια του δείπνου η Τουρκία δεν αποδεχόταν την αρχή που έθεσε ο Γ.Γ., ουσιαστικά για μηδέν τουρκικές εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα και για μηδέν τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο.  Τους αφήνουμε στην κρίση του λαού».

reporter cy