Απαντητική επιστολή Ακιντζί προς Γιούνγκερ

By Andreas Andreou — August 30, 2017

Τη σημασία της συνέχισης, χωρίς διακοπή, της προετοιμασίας των Τουρκοκυπρίων για την προσαρμογή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, την αύξηση των επαφών της τ/κ πλευράς με την ΕΕ και τη θέση ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρέπει να γίνουν θύμα των εμποδίων της ελληνοκυπριακής πλευράς, τονίζει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

b_

Στην επιστολή του που αποτελεί απάντηση στην επιστολή Γιούνγκερ προς τους δύο ηγέτες μετά το Κραν Μοντανά, ο κ. Ακιντζί αναφέρεται επίσης στην ανάγκη τεχνικής υποστήριξης της ΕΕ για να μπορέσουν να γίνουν οι Τ/κ μέρος ενός κοινού μέλλοντος εντός της ΕΕ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «προεδρικού», ο Τ/κ ηγέτης ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον του και αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στο Κραν Μοντανά, γράφοντας ότι απέναντι στην καλή πρόθεση και την εποικοδομητική συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς δεν υπήρξε αντίκρισμα και δήλωσε απογοητευμένος γιατί μια ιστορική ευκαιρία για λύση χάθηκε.

Η ε/κ πλευρά έχει ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας της για να μπορέσει να διαμοιραστεί με τους Τ/κ τις αρμοδιότητες και τη διοίκηση, υποστηρίζει ο Μουσταφά Ακιντζί προσθέτοντας ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να αρθούν επαναλαμβάνοντας την ίδια μεθοδολογία.

Πρέπει να αξιολογηθεί κάθε δρόμος για την επίτευξη μιας λύσης και να δημιουργηθούν γέφυρες, σημειώνει ο κ. Ακιντζί, λέγοντας ότι η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει κάθε προσπάθεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια μόνιμη ειρήνη που θα καταστήσει εφικτή μια αρμονική ζωή που δεν θα παραβλέπει τις ανησυχίες των δύο κοινοτήτων για το μέλλον.

 

reporter cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar