Από σπίτι του συνεχίζει να εκτίει την ποινή του ο Κιττής – Φόρεσε το βραχιολάκι

By Andreas Andreou — September 15, 2017

mpota

Το πράσινο φως για να συνεχίζει να εκτίει την ποινή του ο Στάθης Κιττής με κατ’ οίκον περιορισμό, άναψε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ο Στάθης Κιττής, αφού πέρασε από ιατροσυμβούλιο κρίθηκε ως σοβαρά ασθενής και ως εκ τούτου τέθηκε σε εφαρμογή η νομοθεσία για κατ’ οίκον περιορισμό, αφού προηγουμένως φόρεσε ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Ο Στάθης Κιττής, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 8 ετών για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, είναι ο πρώτος κατάδικος που φοράει το βραχιολάκι ενώ στο πρόγραμμα θα βρίσκεται για τους επόμενους 6 μήνες. Στη συνέχεια, το ιατροσυμβούλιο θα επανεξετάσει εκ νέου το θέμα υγείας του, ούτως ώστε να αποφασιστεί εάν θα συνεχίζει να βρίσκεται στο πρόγραμμα του κατ΄ οίκον περιορισμού ή εάν η υγεία του έχει βελτιωθεί και μπορεί να επιστρέψει στις Κεντρικές φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στάθης Κιττής μέχρι σήμερα βρισκόταν σε ιδιωτική κλινική στην οποία μεταφέρθηκε πριν από περίπου 1 μήνα, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδίας.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, όταν κάποιος είναι βαριά ασθενής ή κλινήρης, μπορεί να εκτίσει μέρος της επιβληθείσας σ’ αυτόν ποινής με το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού, με τέτοιους όρους, όπως ήθελε καθορίσει η Επιτροπή Κατάταξης, για όση χρονική περίοδο κρίνεται αναγκαίο βάσει της κατάστασης της υγείας του, η οποία βεβαιώνεται μετά από γνωμάτευση ιατροσυμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο Στάθης Κιττής αποφυλακίζεται τον Οκτώβριο του 2020, ωστόσο λόγω των επερχόμενων προεδρικών εκλογών πιθανόν να του δοθεί προεδρική και ως εκ τούτου η ποινή του θα μειωθεί.

Πηγή: reporter.com.cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar