Από την κηδεία στο κελί οι γονείς του βρέφους στην Πάφο – Φέρονται να το χτύπησαν

Από την κηδεία στο κελί οι γονείς του βρέφους στην Πάφο – Φέρονται να το χτύπησαν

vre

Υπό 6ημερη κράτηση τέθηκαν οι γονείς του τρίμηνου βρέφους που έχασε την μάχη για τη ζωή στις 22 Φεβρουαρίου,  κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.
Σύμφωνα με την Αστυνομία στη σύλληψη του πατέρα και της μητέρας του βρέφους , που είναι αμφότεροι ηλικίας 29χρόνων, προχώρησαν βάσει Δικαστικών ενταλμάτων μέλη της Αστυνομίας γύρω στις 17:00 χθες, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ανθρωποκτονίας. Οι δυο συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά την κηδεία του βρέφους.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, με βάση το ιατροδικαστικό πόρισμα από την νεκροτομή που διενεργήθηκε στο βρέφος, ο θάνατος του προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο το βρέφος να κτυπήθηκε από τους γονείς του πριν την πτώση του στο πάτωμα. Ωστόσο ανακρινόμενοι αρνούνται ότι το χτύπησαν και επιμένουν στην θέση τους ότι έπεσε από τον καναπέ.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το  τρίμηνο βρέφος είχε ανανήψει 45 λεπτά μετά που διαπιστώθηκε ότι δεν είχε παλμούς  στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του εξακολουθούσε να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για αυτό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Εντατική Μονάδα Παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία, όπου τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Το τρίμηνο βρέφος όταν επανάκτησε στις 19 Φεβρουαρίου καρδιακή λειτουργία, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι έφερε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επισκληρίδιο αιμάτωμα και παραχνοειδή εμφορά.

Η μητέρα αρχικά  κατέθεσε στην Αστυνομία ότι ενώ το βρέφος βρισκόταν στην κατοικία του, έπεσε και χτύπησε στο μέτωπο, χωρίς όμως να ανησυχήσει κανένα από τα μέλη της οικογένειας, ώσπου ξεκίνησαν οι εμετοί.

Τότε μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι είχε εισροφήσει εμέσματα και δεν ανταποκρινόταν, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι προσπάθειες ανάνηψης, αρχικά χωρίς αποτέλεσμα, μέχρις ότου αποκαταστάθηκε η καρδιακή, αλλά όχι και η εγκεφαλική λειτουργία του βρέφους.

Ακολούθως κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στον Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, διενήργησαν σχετικές εξετάσεις και πήραν κατάθεση από την μητέρα του βρέφους για τον τρόπο με τον οποίο αυτό τραυματίστηκε και υπό ποιες συνθήκες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.

Σημειώνεται πως τα άλλα δύο παιδιά του ζεύγος, μετά της σύλληψης του, τα ανέλαβαν λειτουργοί του Γραφείου Ευημερίας

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται.
Πηγή: reporter.com