Από βδομάδας τα σπουδαία για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Από βδομάδας τα σπουδαία για το νέο κυβερνητικό σχήμα
Από βδομάδας μετατίθεται όπως όλα δείχνουν η λήψη τελικών αποφάσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσον αφορά τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος. 

Αυτό δεν απέκλεισε να συμβεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο την ίδια ώρα πως κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μιλήσει για συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία δυστοκία όσον αφορά την προσπάθεια του Προέδρου για σύσταση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας πως θα πρέπει πρώτα να δει όλα τα μέλη του νυν Υπουργικού Συμβουλίου και ακολούθως θα πάρει τις αποφάσεις του.

«Είναι αποκλειστικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν λάβει τις αποφάσεις του θα προχωρήσει και σε σχετικές ανακοινώσεις. Άρα να κάνουμε υπομονή, να δώσουμε στον Πρόεδρο τον χρόνο που δικαιούται, και όταν λάβει αποφάσεις θα ανακοινωθούν», υπέδειξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς ποια αναμένεται να είναι τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει με τον Τ/κ ηγέτη ή αν πρέπει να προηγηθεί κάτι άλλο πρώτα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι και το Κυπριακό και άλλες πολύ συγκεκριμένες προτεραιότητες που αφορούν τις πρώτες ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι αυτά που τον απασχολούν αυτή τη στιγμή.

«Εκεί επικεντρώνεται η προσοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε αφορά το Κυπριακό είτε θέματα που απασχολούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Και αυτά είναι θέματα για τα οποία το αμέσως επόμενο διάστημα, και με την επαναλειτουργία της Βουλής, θα υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες από μέρους της εκτελεστικής εξουσίας», σημείωσε, επισημαίνοντας  πως αναμένεται σύντομα η σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών και ακολούθως ο Πρόεδρος θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες.