ΑΠΟΕΛ: Ο χώρος του κέντρου θα κρίνει πολλά

ΑΠΟΕΛ: Ο χώρος του κέντρου θα κρίνει πολλά

Με όλους τους διεθνείς να επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του ενόψει του αγώνα με την Ομόνοιας. Ενός αγώνα που η σημασία του για τις δύο ομάδες είναι τόσο μεγάλη που δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο.

b_gm0_2698

Αν και σε τέτοια ντέρμπι τα πάντα είναι πιθανά συνήθως η ομάδα που καταφέρνει να ελέγξει τον χώρο του κέντρου είναι και η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βγει νικήτρια

Ο Γιώργος Δώνης ελπίζει στην σημερινή προπόνηση να δει και τους Ποτέ, Μερκή και Εφραίμ να είναι υγιείς και συνεπώς να είναι στη διάθεση του Ελλαδίτη. Ο Σαλάι επέστρεψε χθες στις προπονήσεις αφού όπως έγινε γνωστό ζήτησε άδεια από τον ομοσπονδιακό του τεχνικό για να μην αγωνιστεί στο φιλικό απέναντι στην Κόστα Ρίκα στέλνοντας και αυτός με την σειρά του το μήνυμα ότι το μυαλό όλων στον Αρχάγγελο είναι στο ντέρμπι αιωνίων. Συνεπώς στον ΑΠΟΕΛ προετοιμάζονται με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον αγώνα της Παρασκευής και ο Γιώργος Δώνης μπορεί να νιώθει πιο ήρεμος από ποτέ.

Στο ντέρμπι της Παρασκευής ο χώρος που θα κρίνει πάρα πολλά κατά την άποψή μου είναι ο χώρος του κέντρου. Αν και σε τέτοια ντέρμπι τα πάντα είναι πιθανά συνήθως η ομάδα που καταφέρνει να ελέγξει τον χώρο του κέντρου είναι και η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βγει νικήτρια. Η αλήθεια είναι ότι εκ πρώτης ο ΑΠΟΕΛ φαίνεται να υπερτερεί έναντι της Ομόνοιας στο συγκεκριμένο χώρο. Το δίδυμο Μοράις-Βινίσιους είναι χρόνια μαζί και γνωρίζουν τι πάει να πει ντέρμπι αιωνίων. Γνωρίζουν ποιες είναι οι απαιτήσεις σε έναν τέτοιο αγώνα ενώ η χημεία τους είναι εξαιρετική. Από την άλλη η Ομόνοια είναι μια καινούργια ομάδα που ειδικά στη θέση του ανασταλτικού χαφ φέτος έχει κάποια προβλήματα.

Συνεπώς ο Γιώργος Δώνης πρέπει να τα λάβει σοβαρά υπόψιν του αυτά τα δύο στοιχεία προτού να καταρτίσει την αρχική του εντεκάδα. Αν ο Ελλαδίτης αξιολογήσει σωστά τα δεδομένα τότε θα έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα προς την νίκη.

 

24sports cy