ΑΠΟΕΛ: Τι μπορεί να αλλάξει ο Μπαλταζάρ;

ΑΠΟΕΛ: Τι μπορεί να αλλάξει ο Μπαλταζάρ;

Το θέμα προπονητής στον ΑΠΟΕΛ ποτέ δεν ήταν και τόσο απλό. Πρόκειται για την ομάδα με τον πιο καυτό πάγκο στην Κύπρο για πολλούς και διάφορους λόγους. Οι απαιτήσεις απ’ τους προπονητές δεν είναι μόνο τίτλοι, είναι και το ποδόσφαιρο που θα παίζει η ομάδα και πολλά ακόμη. Ο Δώνης δεν τα κατάφερε και εντός της ημέρας θα αποτελέσει παρελθόν, και τη θέση του θα λάβει ο Μπρούνο Μπαλταζάρ. Τι μπορεί όμως να αλλάξει ο Μπαλταζάρ άμεσα ώστε η εικόνα της ομάδας να βελτιωθεί;

b_zbbwd4drsllsbvzwhq7a

Το πρώτο πράγμα που αλλάζει ένας προπονητής είναι η ψυχολογία. Ένας παράγοντας που μετρά σε τεράστιο βαθμό στο ποδόσφαιρο. Ο Αντρέας Μουσκάλης (από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο του ποδοσφαίρου μας) έλεγε πως η ψυχολογία είναι το 90% της επιτυχίας. Είναι πολύ σημαντικό οι παίκτες να αισθάνονται και να είναι καλά. Η καθημερινότητα πρέπει να τους βρίσκει γεμάτους ενέργεια, όρεξη και θέληση γι’ αυτό που κάνουν. Και αυτό είναι το πρώτο που μπορεί να αλλάξει ο Μπρούνο Μπαλταζάρ στον ΑΠΟΕΛ και μάλιστα άμεσα.

Το πρώτο που συμβαίνει με μια αλλαγή προπονητή είναι και η αλλαγή ψυχολογίας

Από εκεί και πέρα μπορεί να αλλάξει και αγωνιστικά τον ΑΠΟΕΛ. Δεν πρέπει κανείς να προσδοκά θαύματα, όμως αλλαγές στον τρόπο που αγωνίζονται οι «Γαλαζοκίτρινοι» αναμένονται. Ο Μπαλταζάρ τόνιζε πως δεν του αρέσει η ομάδα του να αγωνίζεται με δεκάρι, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι έτσι κτισμένος που θα υπάρχει δεκάρι. Αυτό που μπορεί να αλλάξει ο Μπαλταζάρ στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι ο τρόπος ανάπτυξης, με μεγαλύτερη ίσως πολυφωνία, αλλά και αμυντικά οι επιστροφές και οι αλληλοκαλύψεις.

Έτσι με τα πιο πάνω στοιχεία η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη είναι αποφασισμένη πως ο Μπαλταζάρ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να αναπτερώσει τις ελπίδες του ΑΠΟΕΛ για πρωτάθλημα, και θα δώσει στην ομάδα κάποια απ’ τα στοιχεία που απουσίαζαν μέχρι σήμερα.

 

24sports cy