ΑΠΟΕΛ: Το πλάνο του Δώνη για να γράψει ιστορία

ΑΠΟΕΛ: Το πλάνο του Δώνη για να γράψει ιστορία

Η μεγάλη μέρα έφθασε, ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει απόψε στις 21:45 την Σλάβια Πράγας για τα play-offs του Champions League. Αν οι «γαλαζοκίτρινοι» θέλουν να γράψουν ιστορία πρέπει να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή τους.

b_nic_3755

Ο Ελλαδίτης τεχνικός γνωρίζει ότι σπάνια ομάδες που μπαίνουν με μοναδικό σκοπό να μην δεχθούν τέρμα τελικά το καταφέρνουν

Ο Γιώργος Δώνης στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του αγώνα ήταν ξεκάθαρος όσο αφορά το πώς θα προσεγγίσει η ομάδα του τον αγώνα. «Εάν μπούμε με τη σκέψη να διαφυλάξουμε το 2-0 τότε θα έχουμε πρόβλημα. Εάν μπούμε με τη σκέψη να κάνουμε το παιχνίδι μας τότε θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας» ήταν η σημαντικότερη τοποθέτηση του Ελλαδίτη τεχνικού. Μπορεί να ήταν σύντομη ωστόσο ήταν απολύτως ξεκάθαρη και δείχνει με τι προθέσεις θα μπει ο ΑΠΟΕΛ αύριο στον αγώνα.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός γνωρίζει ότι σπάνια ομάδες που μπαίνουν με μοναδικό σκοπό να μην δεχθούν τέρμα τελικά το καταφέρνουν. Ειδικά σε αγώνες όπως τον σημερινό όπου θα υπάρχει και η πίεση από την εξέδρα η Σλάβια θα έβλεπε με ευχαρίστηση έναν ΑΠΟΕΛ που θα κλεινόταν στα καρέ του και θα ήταν ακίνδυνος μπροστά. Δεν λέμε ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» θα μπουν έχοντας ως πρώτο στόχο το γκολ ωστόσο σίγουρα θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να κρατήσουν την Τσέχικη ομάδα μακριά από τα καρέ τους. Αν μάλιστα εκμεταλλευτούν και τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας της Πράγας τότε ένα γκολ θα έχει σκοτώσει την υπόθεση πρόκριση.

Όσο αφορά το πλάνο του Γιώργου Δώνη ο ίδιος φρόντισε να μας το κάνει λίγο πιο ξεκάθαρο με την επιλογή του να βρεθεί στο πλευρό του ο Γιώργος Εφραίμ. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο καθοριστικός, Μπόι Βάτερμαν με τετράδα μπροστά του τους Λάγο, Καρλάο, Ρουέδα και Μιλάνοφ. Στον άξονα θα αγωνιστεί ο Μοράις με τον Βινίσους και στα φτερά οι Αλωνεύτης και Εφραίμ. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο φορμαρισμένος Ίγκορ Ντε Καμάργκο και μοναδικό ερωτηματικό θα είναι ποιος θα είναι πίσω από αυτόν. Τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Λορέντζο Εμπεσίλιο που ήταν εξαιρετικός στον πρώτο αγώνα ωστόσο ίσως δούμε και τον Μπερτόλιο.

Οι πρωταθλητές μας έχουν ενώπιών τους μια τεράστια ευκαιρία για να γράψουν ιστορία. Αν πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους δίνει την πρόκριση τότε θα ξεσπάσουν για άλλη μια φορά πανηγύρια στην Λευκωσία. Ο Γιώργος Δώνης θα έχει γίνει και επισήμως ο ήρωας που πήρε τον ΑΠΟΕΛ σε μια κατάσταση κρίσεως και τον οδήγησε στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

 

24sports cy