Αποκήρυξε διά στόματος Σιζόπουλου την Ομοσπονδία ο Νικόλας

Αποκήρυξε διά στόματος Σιζόπουλου την Ομοσπονδία ο Νικόλας
Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος αποδέχεται ή όχι τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία ως μορφή λύσης του Κυπριακού, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. 

Μιλώντας στη χθεσινοβραδινή εκπομπή του Σίγμα «Χωρίς Περιστροφές», ο Μαρίνος Σιζόπουλος αποκήρυξε για λογαριασμό του υποψηφίου Προέδρου που το κόμμα του υποστηρίζει, δηλαδή του Νικόλα Παπαδόπουλου, τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, απαντώντας ευθέως σε ένα ερώτημα στο οποίο μέχρι σήμερα ο ίδιος ο Νικόλας Παπαδόπουλος απέφευγε επιμελώς να τοποθετηθεί.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος συμφωνεί με τη θέση της ΕΔΕΚ πως η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία αποτελεί τη χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, ερωτηθείς κατά πόσο αποδέχεται ή όχι τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία ως μορφή λύσης του Κυπριακού, απαντούσε παραπέμποντας στο περιεχόμενο της λύσης και όχι στην ονομασία της, αφήνοντας ουσιαστικά ως επιλογή στο τραπέζι των συζητήσεων και τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.