Απόλλων: Δε φοβάται τον ψηλότερο πήχη

Απόλλων: Δε φοβάται τον ψηλότερο πήχη

Έχουμε καταγράψει αρκετές φορές σε ρεπορτάζ μας τα «θέλω» του Απόλλωνα στο φετινό καλοκαιρινό προγραμματισμό που γίνεται, έχει δημοσίως εξηγήσει πράγματα και ο εκπρόσωπος τύπου Φανούριος Κωνσταντίνου αλλά είναι διαφορετικό να τα λέει ο ίδιος ο προπονητής.

Είναι αυτός που θα δεχθεί και την κριτική και θα πάρει την ευθύνη αν κάτι πάει λάθος άλλωστε και έχεις σημασία να εξηγείται στον κόσμο για το πού είναι ο πήχης και στον Απόλλωνα είναι πολύ ψηλά.

Η φράση «Το μόνο δεδομένο είναι ότι αυτοί που θα ενταχθούν στην ομάδα μας, θα είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουν φύγει», ουσιαστικά τα λέει όλα.

Θυμίζουμε πως έφυγαν Άλεφ, Γιάκολις, Άλεξ Ντα Σίλβα και είναι οι θέσεις που ψάχνουν για ενίσχυση ως προτεραιότητα. Ο καθένας στον τομέα του έδωσε πολύ ψηλούς αριθμούς πέρσι αν και πρέπει να είμαστε και συγκεκριμένοι στην κριτική μας για να είναι δίκαιη: αλλιώς κρίνονταν όλοι πριν το ΑΠΟΕΛ-Απόλλων 2-1 και αλλιώς μετά. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε.

Ήδη ο Μπρου ήρθε για τον άξονα της μεσαίας γραμμής και περιμένουμε τους άλλους δυο μαζί με έναν αριστερό μπακ που σαφώς συνδέεται με την περίπτωση Ζάντερ και την κατάληξή της. Υπάρχει πάντα ανοικτό και το κεφάλαιο τερματοφύλακα ενώ πληροφορίες, κυρίως από εξωτερικό, υπήρξαν και για επιθετικό.

Η πιο σημαντική κατευθυντήρια γραμμή που μπήκε κάτω από τον ίδιο τον προπονητή, είναι πως το ρόστερ θα μικρύνει. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Αποχώρησαν ήδη Αγγελή, Άλεξ, Σωφρονίου, Χατζηβασίλης, Άλεφ, Άλαν, Μαρτίνες, Γιάκολις, Πιτσιάν, Μακρίδης και υπάρχει το θέμα Ζάντερ. Μιλάμε για 10 ή 11 παίκτες που έφυγαν αλλά δεν υπάρχει στο σχεδιασμό να αποκτηθούν άλλοι τόσοι. Τώρα αν ξαναμπούν ομίλους, βλέπουμε.

Πως θα καλυφθεί το κενό; Με απόκτηση παικτών που μπορούν να βοηθήσουν σε πέραν της μιας θέσης και τέτοιες περιπτώσεις είναι οι Κυριάκου, αμυντικός μέσος και στόπερ, και Καρώ, στόπερ, δεξί μπακ που ο προπονητής τους θέλει μαζί του.

Επίσης ο μόνος που ανακοινώθηκε, Κέβιν Μπρου, παίζει ανάλογα με το σχηματισμό και σαν κεντρικό χαφ στο 4-4-2 και σαν ενδιάμεσος μέσος, κυρίως δεξιά, στο 4-3-3 και σαν επιτελικός σε 4-2-3-1. Τα έχει παίξει όλα αυτά στην καριέρα του στην Αγγλία. Ο εξτρέμ που ψάχνουν, δε θα είναι μόνο από δεξιά όπως ο Γιάκολις αλλά θα μπορεί να καλύψει και τις δυο πλευρές και πάει λέγοντας.

Το πως θα βγει το πλάνο θα το κρίνει το χορτάρι, αλλά οι κατευθυντήριες γραμμές είναι αυτές.

 

24sports cy