Άρχισαν οι διεργασίες κομμάτων για τις τοπικές «εκλογές»

Άρχισαν οι διεργασίες κομμάτων για τις τοπικές «εκλογές»

Αντιπροσωπείες των τεσσάρων κομμάτων στα κατεχόμενα συναντήθηκαν και οι αποφάσεις θα παρουσιαστούς στους ηγέτες των κομμάτων

top

Άρχισαν στα κατεχόμενα οι διεργασίες μεταξύ των τεσσάρων κομμάτων της «κυβέρνησης» ενόψει των τοπικών «εκλογών» τον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας δεν θα καταφέρει να συνεργαστεί με καμία πολιτική δύναμη.

Όπως αναφέρεται, αντιπροσωπείες των τεσσάρων κομμάτων, Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), Κόμμα του Λαού (ΚΛ), Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ) και Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ), ήδη έχουν συναντηθεί και οι αποφάσεις και προτάσεις τους θα παρουσιαστούν στους ηγέτες των κομμάτων, οι οποίοι αναμένεται να έχουν απόψε την πρώτη τους συνάντηση.

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΡΤΚ Ερντογάν Σορακίν, ακόμα δεν έχει καταρτιστεί λίστα ονομάτων των υποψηφίων «δημάρχων» ενώ τα αποτελέσματα των συναντήσεων των αντιπροσωπειών των κομμάτων αναμένεται να αξιοποιηθούν και να συζητηθούν από τους ηγέτες των τεσσάρων κομμάτων.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι, ενώ τα τέσσερα κόμματα ακόμα να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) φαίνεται ότι έχει καταλήξει σε συνολικά 26 ονόματα «υποψηφίων» για τη «δημαρχία» κατεχόμενων πόλεων και χωριών.

Το ΚΕΕ δεν έχει αποφασίσει ακόμα τα ονόματα των «υποψηφίων» για τη Λουρουτζίνα και τη Γιαλούσα, απόφαση που αναμένεται να παρθεί στη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του κόμματος στις 28 Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο ηγέτης του Κόμματος της Αναγέννησης (των εποίκων) Ερχάν Αρικλί είπε ότι οι διεργασίες στο κόμμα του άρχισαν πριν από 20 ημέρες ενώ στις 30 Μαρτίου θα συνέλθει η κεντρική επιτροπή του κόμματος για να συζητήσει το θέμα των «εκλογών»

Πηγή: kathimerini.com.cy