Ασκηση έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Ασκηση έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Λάρνακας

aer

Άσκηση έκτακτης ανάγκης και ετοιμότητας θα πραγματοποιηθεί απόψε στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει πως η άσκηση, που θα γίνει στις 2145, διοργανώνεται από την διαχειρίστρια εταιρεία Hermes Airports και την Πολιτική Αεροπορία, και εντάσσεται στο πλαίσιο των απαιτήσεων του Civil Aviation Organization (ICAO), και του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν και μέλη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αεροδρομίων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το σενάριο της άσκησης προβλέπει ότι θα ξεσπάσει πυρκαγιά που θα εξαπλωθεί στο χώρο αναχωρήσεων και θα απαιτηθεί επιχείρηση για κατάσβεση της φωτιάς, εκκένωση χώρων και διάσωση τραυματιών.

Η άσκηση θα διαρκέσει μία περίπου ώρα και στη διάρκειά της, θα εκκενωθεί ο χώρος αναχωρήσεων και θα γίνει εξυπηρέτηση αριθμού επιβατών σε μη επηρεαζόμενα σημεία του αεροδρομίου.

Επισημαίνεται, ότι όλα αυτά αποτελούν σενάριο άσκησης και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Θα ληφθούν τέτοια μέτρα από όλες της εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των επιβατών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: reporter.com