Αβέρωφ για Συρία: Όταν τσακώνονται ελέφαντες, να προσέχει το γρασίδι

Αβέρωφ για Συρία: Όταν τσακώνονται ελέφαντες, να προσέχει το γρασίδι

Από πλευράς μας χρειάζεται σύνεση και διατήρηση χαμηλών τόνων, ανέφερε για τη συριακή κρίση ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

aver

«Είναι ζητήματα τα οποία δεν μπορούμε να τα καθορίσουμε ούτε και να τα αποτρέψουμε. Η περιοχή μας είναι στο επίκεντρο μεγάλων γεωστρατηγικών συμφερόντων. Χρειάζεται εκ μέρους μας σύνεση, χαμηλοί τόνοι και μακριά από τις διελκυστίνδες. Κι όταν τσακώνονται οι ελέφαντες να προσέχει το γρασίδι… όποιος ελέφαντας κι αν είναι ο νικητής» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στη γύρω περιοχή.

Μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, τοποθετήθηκε τόσο για τις εξελίξεις στη γύρω περιοχή όσο και για την κατάσταση στο κυπριακό ενόψει του δείπνου.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν αυτός που από την πρώτη ημέρα μετά το ναυάγιο στο Κρανς Μοντανά, δήλωσε την ετοιμότητά του για να υπάρξει τρόπος να υπάρξει συνέχιση του διαλόγου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νεοφύτου ξεκαθαρίζοντας πως οι προσπάθειες μέσω διαλόγου για εξεύρεση λύσης του κυπριακού είναι μονόδρομος. «Δεν μπορούμε να επιλύσουμε το κυπριακό εκτός διαλόγου. Και αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό και από τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους είναι ότι μέσα από τον διάλογο να δημιουργήσουμε ένα λειτουργικό κράτος που να έχει σκέπη για όλους τους Κυπρίους. Ώστε όλοι οι Κύπριοι, ανεξάρτητα αν είναι Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι ή Λατίνοι, να απολαμβάνουν των πανανθρώπινων αξιών και αγαθών» σημείωσε. «Η λύση του κυπριακού προϋποθέτει και τον σεβασμό αυτών των αρχών και αξιών της Ευρώπης. Του αλληλοσεβασμού, των ελευθεριών, των δικαιωμάτων των πολιτών» δήλωσε σημειώνοντας πως είναι ευκαιρία και για τους Τ/κ, μέσα από τη λύση του κυπριακού να υπάρξει και η πλήρης ενσωμάτωσή τους στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. «Και η ύπαρξη και η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας μετεξελισσόμενη σε μια ομοσπονδιακής μορφής διακυβέρνησης, θα βγάλει κερδισμένους το σύνολο του κυπριακού λαού» κατέληξε.

 

Πηγή: kathimerini.com.cy