Χειροπέδες στον 37χρονο χειριστή του σκάφους μεταναστών στον Κ.Πύργο

Χειροπέδες στον 37χρονο χειριστή του σκάφους μεταναστών στον Κ.Πύργο

xiro

Στη σύλληψη 37χρονου βάσει Δικαστικού εντάλματος σύλληψης προχώρησε στις 11.40π.μ., χθες η Αστυνομία σχετικά με το χθεσινό περιστατικό άφιξης μεταναστών με θαλάσσιο σκάφος στον Κάτω Πύργο.
Ο 37χρονος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ εναντίον του διερευνάται υπόθεση συνδρομής και βοήθειας σε υπηκόους Τρίτης Χώρας για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας, λαθρεμπόριο μεταναστών διά θαλάσσης και μεταφορά προσώπων διά υδάτινης οδού και μη ασφαλούς σκάφους.
Οι μετανάστες έφθασαν ξημερώματα τρίτη με πλοιάριο στην θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.Στους άτυπους μετανάστες  ανάμεσα στους οποίους 33 άνδρες, 1 γυναίκα κι 4 παιδιά παρασχέθηκαν όλες οι διευκολύνσεις, και ακολούθως επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία τα οποία τους μετέφεραν στην Πόλη Χρυσοχούς στις 03:00 τα ξημερώματα ενώ χθες μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά.
Η άφιξή τους ωστόσο ήταν επεισοδιακή αφού μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ρίψη προειδοποιητικών πυροβολισμών ούτως ώστε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους ο χειριστής του σκάφους.Μέλη της Λιμενικής προσέγγισαν το σκάφος και έδωσαν οδηγίες στον 37χρονο χειριστή ο οποίος όμως δεν τις ακολούθησε. Μετά την άφιξη των μεταναστών η Αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη του 37χρονου χειριστή και προγραμματίστηκαν συνεντεύξεις με όλους τους μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος.

Πηγή: reporter.com.cy