Δασική πυρκαγιά στην Κυπερούντα

By Andreas Andreou — August 16, 2017
Υπό έλεγχο βρίσκεται η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί στην Κυπερούντα, ενώ το Τμήμα Δασών καλεί και πάλι το κοινό να αποφεύγει ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά. Ανακοίνωση του Τμήματος Δασών αναφέρει ότι η πυρκαγιά στην Κυπερούντα, τέθηκε υπό έλεγχο 15 λεπτά αργότερα αφού έκαψε 300 m2 ιδιωτικής γης καλυμμένα με  χόρτα και διάσπαρτους θάμνους.
cache_846x3000_Analog_medium_235591_724499_1682017
Για την κατάσβεσή της  ασχολήθηκαν 5 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Κοινοτικού Συμβουλίου Κυπερούντας. Τα αίτια πρόκλησής της διερευνώνται.
Το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει τη χρήση  φωτιάς στις διάφορες δραστηριότητές του, καθώς και τη ρίψη αποτσίγαρων στο έδαφος. Παράλληλα τονίζεται ότι το κάψιμο χόρτων, αποκλαδιών και σκυβάλων απαγορεύεται, ενώ η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων  που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυριλλιοτροχοί, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση, πρέπει να αποφεύγεται.
Όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, μέσα ή κοντά στο δάσος παρακαλείται να ενημερώσει χωρίς καμιά καθυστέρηση τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό ή να τηλεφωνήσει στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή  στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).
reporter cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar