Δεν αποκλείεται να δοθούν και στα κόμματα αντίγραφα των εγγράφων

By Andreas Andreou — September 01, 2017

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης να δώσει στα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, αντίγραφο των εγγράφων που κοινοποίησε με επιστολές του σε αριθμό ατόμων.

cache_846x3000_Analog_medium_241386_226762_192017

Σε δήλωση του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση, πως τα κόμματα γνωρίζουν απόλυτα το περιεχόμενο των όποιων εγγράφων κοινοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και ως εκ τούτου δεν προκύπτει κανένα ζήτημα σε σχέση με την ενημέρωση τους για τα διαμειφθέντα στο Κραν Μοντάνα.

Διερωτήθηκε ακόμη πώς είναι δυνατόν κάποιοι να ασκούν καθημερινά κριτική στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό, και την ίδια στιγμή να ισχυρίζονται ότι δεν είναι πλήρως ενήμεροι για το τι έγινε στην Ελβετία.

«Δεν αποκλείω», πρόσθεσε, «το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέσα στο πλαίσιο συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, να δώσει αντίγραφο των υπ’ αναφορά εγγράφων στα πολιτικά κόμματα».

Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό κομμάτων ότι προκύπτουν αδικήματα από την ενέργεια του Προέδρου Αναστασιάδη, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Πρόσθεσε πως οι σχετικές επικλήσεις έχουν στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, ενώ παράπεμψε και στη σχετική με το θέμα σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα.

Εξάλλου, η δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα μιλά από μόνη της δήλωσε σε σχέση με το θέμα των εγγράφων που απέστειλε σε αριθμό ατόμων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, υποδεικνύοντας ότι για την Κυβέρνηση το θέμα έχει κλείσει.

Σε δηλώσεις του σήμερα στο Προεδρικό και κληθείς να σχολιάσει τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα των εγγράφων ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «εμάς δεν μας εκπλήσσει, το ξέραμε από την αρχή, η δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα μιλά αφ’ εαυτής».

Και πρόσθεσε ότι για την Κυβέρνηση το θέμα έκλεισε.

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar