Δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα ελονοσίας σε δημόσιο νοσηλευτήριο, λέει το Υπουργείο Υγείας

Δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα ελονοσίας σε δημόσιο νοσηλευτήριο, λέει το Υπουργείο Υγείας

vouli

Δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα ελονοσίας σε κάποιο από τα δημόσια νοσηλευτήρια και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας απαντώντας σε δημοσίευμα.

“Σε συνέχεια δημοσιεύματος σε ιστοσελίδα, στο οποίο δημοσιεύονται ψευδείς ισχυρισμοί για κρούσματα ελονοσίας σε δημόσιο νοσηλευτήριο, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να διαβεβαιώσει το κοινό ότι δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα ελονοσίας σε κάποιο από τα δημόσια νοσηλευτήρια και ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως το Υπουργείο Υγείας “λαμβάνει όλα τα νόμιμα μέτρα ενάντια στην εν λόγω ιστοσελίδα, η οποία μέσω ατεκμηρίωτων και μη διασταυρούμενων στοιχείων επιχειρεί κακόβουλα να προκαλέσει πανικό και αναστάτωση στο κοινό”.

Ακόμη αναφέρεται πως το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει το κοινό, εάν και εφόσον παρατηρηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα που αφορά στην Δημόσια Υγεία, όπως έπραξε και στο παρελθόν. “Η Δημόσια Υγεία και η κοινωνική τάξη και συνοχή δεν προσφέρονται προς εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να τύχουν εκμετάλλευσης από οποιονδήποτε”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: reporter.com.cy