Δεν παραδέχεται ενοχή ο 54χρονος μηχανολόγος που κατηγορείται για απάτη 406 χιλιάδες ευρώ στην Πάφο

Δεν παραδέχεται ενοχή ο 54χρονος μηχανολόγος που κατηγορείται για απάτη 406 χιλιάδες ευρώ στην Πάφο

dik

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου προσήχθη  σήμερα ο 54χρονος μηχανολόγος από την Πάφο που φέρεται να εμπλέκεται με την υπό αριθμό 6012/2016 υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και κλοπή από αντιπρόσωπο.

Το Δικαστήριο όρισε εκ νέου την υπόθεση για σκοπούς ακρόασης την 28η Ιουνίου του 2018.

Ο 54χρονος έχει ήδη απαντήσει  μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Η καταγγελία για την σύλληψη του 54χρονου είχε γίνει από δύο δίδυμα αδέρφια ηλικίας 58 ετών από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου,που ισχυρίζονται ότι του  έδωσαν το χρηματικό ποσό των  406 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να αναλάβουν από κοινού εργασίες φωτοβολταϊκών και μηχανολογικών βελτιώσεων σε κτίρια του δημοσίου, και ιδιωτικά έργα στην Επαρχία Πάφου.

Οι παραπονούμενοι κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι τα χρήματα τα έδωσαν σε διαφορετικές περιπτώσεις κατά τα έτη 2008 με 2011,όταν είχαν αποφασίσει να συνεργαστούν για ανάληψη από κοινού διαφόρων έργων .

Ο 54χρονος διέθεσε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των παραπονουμένων ελάχιστα χρήματα από το ποσό των 406 χιλιάδων ευρώ και ότι οικειοποιήθηκε το υπόλοιπο ποσό.

Τα δύο αδέρφια ανέφεραν μάλιστα στις ανακριτικές αρχές ότι όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τον 54χρονο, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα και ότι για αυτό καθυστέρησαν να καταγγείλουν την υπόθεση στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ανακρινόμενος ο 54χρονος αρνείται ότι οικειοποιήθηκε το ποσό των 406 χιλιάδων ευρώ και ανέφερε ότι έλαβε από τους δύο 58χρονους μικρότερο ποσό το οποίο διέθεσε για τα έργα που ανέλαβε.

Ο 54χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του έχει τοποθετηθεί στο stop list, υπογράφει κάθε μέρα στον αστυνομικό σταθμό Κουκλιών και έχει υπογράψει προσωπική εγγύηση ύψους 20 χιλ. ευρώ.
Πηγή: reporter.com