Διαγραφές από την ηγεσία, απαντούν με παραιτήσεις οι διαφωνούντες

Διαγραφές από την ηγεσία, απαντούν με παραιτήσεις οι διαφωνούντες

Άλλη μια παραίτηση στο πλαίσιο του εμφύλιου πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΔΗΚΟ, ήρθε να προστεθεί σε αυτές που προηγήθηκαν, αλλά και στις διαγραφές στελεχών από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του κόμματος. 

cache_846x3000_Analog_medium_301800_141170_722018
Συγκεκριμένα, την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Κάτω Λακατάμειας, πρώην δήμαρχος Λακατάμειας, Μάριος Μαρκίδης, διερωτώμενος ποια είναι πολιτική και κοινωνικοοικονομική σχέση του τρίτου πόλου για να συμπτύξουν ένα πολιτικό χώρο μαζί με το ΔΗΚΟ.

Υπενθυμίζεται πως χθες γνωστοποίησε την παραίτησή του από το ΔΗΚΟ, ο δημοτικός σύμβουλος Αγλαντζιάς, Μαρίνος Κλεάνθους.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του κ. Μαρκίδη: 

«Ζήσαμε για δεκαετίες σε ένα δημοκρατικό χώρο με υπερηφάνεια και αγάπη μεταξύ μας.  Απόδειξη αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς, το 2013, όταν ο νυν Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και οι σημερινοί συνεργάτες του, δεν εκδιώχθηκαν για την αποδεδειγμένη και φανερή υπόσκαψη της απόφασης για τις Προεδρικές εκλογές του 2013.

Ενέγραψα με οδηγίες του ιδρυτή και ηγέτη μας στο υπουργείο Εσωτερικών το ΔΗΚΟ, όταν κανείς από εσάς δεν ήταν παρόν και πάντα ένιωθα υπερηφάνεια για την αγάπη και εμπιστοσύνη που με περιέβαλε ο Σπύρος Κυπριανού.

Θα κρατώ πάντα σαν πολύτιμο κειμήλιο την τελευταία επιστολή του Προέδρου Κυπριανού προς εμένα, λίγο πριν φύγει. Κανείς δεν μπορεί να μου αφαιρέσει από τα βάθη της καρδιάς μου τα ιδεώδη του ΔΗΚΟ που μοιραστήκαμε, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ και να ανεχτώ τις διώξεις συναγωνιστών και μάλιστα από ένα «Προεδρεύων» του πειθαρχικού που υπόσκαψε τον ηγέτη και ιδρυτή μας Σπύρο Κυπριανού ούτε τις σημερινές νοοτροπίες και συμπεριφορές, αλλά ούτε και τις επιλογές τους.

Αναρωτιέμαι ποια η πολιτική ή κοινωνικοοικονομική σχέση του τρίτου πόλου για να συμπτύξουν ένα πολιτικό χώρο μαζί με το ΔΗΚΟ.

Για όλα τα πιο πάνω με πόνο ψυχής υποβάλω την παραίτησή μου από Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Κ. Λακατάμειας και από μέλος του κόμματος».

 

reporter cy