Διευκρινίσεις Δ. Λάρνακας για λιμνάζοντα νερά στη Σωτήρος

Διευκρινίσεις Δ. Λάρνακας για λιμνάζοντα νερά στη Σωτήρος

larn

Διευκρινίσεις έδωσε σήμερα ο Δήμος Λάρνακας αναφορικά με λύματα και ακάθαρτα λιμνάζοντα νερά σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην περιοχή Σωτήρος.
Γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται σε «δημοσιεύματα στον Τύπο που αφορούν λύματα και ακάθαρτα λιμνάζοντα νερά στην πολυκατοικία Τσόκκος Αρ.1, στην οδό Μάρκου Δράκου Αρ.32 στην περιοχή Σωτήρος» και διευκρινίζει ότι «ο Δήμος, δυο φορές την εβδομάδα και χωρίς καμία υποχρέωση, αντλούσε τα λύματα της εν λόγω πολυκατοικίας, χωρίς χρέωση προς τους ενοίκους. Επίσης, η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας διενήργησε κατ’ επανάληψη ψεκασμούς για πρόληψη της εμφάνισης κουνουπιών».

Παράλληλα, «έχουν σταλεί ειδοποιήσεις και έγιναν σχετικές υποδείξεις προς όλους τους ενοίκους, χωρίς και πάλι να παρατηρηθεί κάποια σημαντική συμμόρφωση. Λήφθηκαν δικαστικά μέτρα προς όλους τους ενοίκους και η υπόθεση εξετάζεται ακόμη από το Δικαστήριο, ενώ οι ένοικοι δεσμεύτηκαν να αντλούν τα λύματα μία φορά την εβδομάδα, κάτι που όμως δεν εφαρμόζουν».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, «η συγκεκριμένη πολυκατοικία είναι ενταγμένη στο Συμβόλαιο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) – C12, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω των αρχαιοτήτων που έχουν ανευρεθεί στην περιοχή. Η οικοδομή θα συνδεόταν με το αποχετευτικό δίκτυο επί της οδού Νικοδήμου Μυλωνά, κάτι που δεν είναι εφικτό, καθώς το συγκεκριμένο δίκτυο δεν έχει κατασκευαστεί για τους προαναφερόμενους λόγους».

Ο Δήμος Λάρνακας και το ΣΑΛ «αποφάσισαν, λόγω των χρόνιων προβλημάτων που δημιουργούνται, να παραλάβουν μέρος του συμβολαίου C12, να συνδέσουν την οικοδομή με το δίκτυο επί της οδού Μάρκου Δράκου και να χρησιμοποιηθεί το αντλιοστάσιο S1 της περιοχής Αποστολίδου».

Η ανακοίνωση του Δήμου προσθέτει πως «την ευθύνη έχουν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, οι οποίοι άμεσα πρέπει να κατασκευάσουν τον ιδιωτικό υπόνομο, για να συνδέσουν το αποχετευτικό τους σύστημα με το δίκτυο του ΣΑΛ, κάτι που δεν έχουν πράξει ακόμη. Το ΣΑΛ έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία προσφορών για Μελετητή και κατασκευή του ιδιωτικού υπονόμου, με το κόστος να επωμίζεται στους ιδιοκτήτες, ως Αστικό χρέος».

Σημειώνεται, ακόμα, ότι «τα κατασκευαστικά έργα θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο την οριστική επίλυση του προβλήματος».

Πηγή: sigmalive.com