Δικηγόρος Πουτζουρής: Αναγκάστηκαν να παραιτηθούν οι δύο γιατροί

Δικηγόρος Πουτζουρής: Αναγκάστηκαν να παραιτηθούν οι δύο γιατροί

ia

Σε δηλώσεις σχετικά με το περιστατικό παραίτησης δυο γιατρών στο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας, προχώρησε ο δικηγόρος τους Χρίστος Πουτζουρής σήμερα το πρωί στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ

Όπως τόνισε «με είχαν εργοδοτήσει με σκοπό να υποβάλουν παράπονα στην υπηρεσία τους εδώ και καιρό αναφορικά με το εργασιακό περιβάλλον τους καθώς και με τις οικογενειακές τους περιστάσεις. Επειδή είναι σύζυγοι και έχουν ανήλικα παιδιά, δούλευαν λόγω υποστελέχωσης των νοσοκομείων τις ίδιες βάρδιες/ευημερίες. Αντιλαμβάνεστε αυτό δημιουργούσε αναστάτωση στην οικογένεια και δεν μπορούσαν να δώσουν την απαραίτητη φροντίδα στα παιδιά τους που είναι ανήλικα. Παρά τις παραστάσεις μας και επιστολές μας δεν έγινε κάτι».

Λόγω των τελευταίων γεγονότων, όπως διευκρίνισε ο κ. Πουτζουρής «η σωματική και ψυχολογική κατάσταση ήταν εμφανής, λόγω της έλλειψης ιατρού και αναγκάζονται οι ίδιοι να δουλεύουν υπερωρίες. Δεν μπορεί ένα ζευγάρι γιατρών να δουλεύει τις ίδιες ώρες, από την στιγμή που έχει ανήλικα παιδιά» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τα όσα ακούγονται γενικά τις τελευταίες μέρες για την κατάσταση στα νοσοκομεία, ο κ. Πουτζουρής αρκέστηκε να αναφέρει πως «σίγουρα τα πράγματα δεν είναι εύκολα επειδή όπως φαίνεται και κάνουμε συνήθως δημιουργούνται λαϊκά δικαστήρια. Έχουμε επιτεθεί στο ιατρικό σώμα στο σύνολο και δεν απομονώνουμε πράξεις. Αντιλαμβάνεστε είναι δύσκολα τα πράγματα και λόγω του ατυχούς περιστατικού που είχαμε τελευταία, γίνονται πιο εξονυχιστικές και προληπτικές εξετάσεις πράγμα το οποίο καθυστερεί την εξυπηρέτηση του κοινού και ένα περιστατικό που μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρό, απαιτούν οι ασθενής να έχουν περισσότερη περίθαλψη και φροντίδα από ότι θα είχαν προηγουμένως».

Τέλος τόνισε πως οι δύο γιατροί, «εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση» και σημείωσε πως «οι ιατροί οι καλοί, αυτοί που εξασκούν το επάγγελμα τους σωστά μπορούν να βρουν να βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα ποιο εύκολα και με καλύτερες ώρες εργασίας».