ΔΗΚΟ: «Ψήνεται» Δημοκρατική Παράταξη από διαγραφέντες

ΔΗΚΟ: «Ψήνεται» Δημοκρατική Παράταξη από διαγραφέντες

diko

Η ηγεσία του ΔΗΚΟ θεωρεί κλειστό το θέμα των διαγραφών, αλλά οι διαφωνούντες θεωρούν ανοικτό το θέμα και ο καθένας πλέον τραβά οριστικά τον δρόμο του.

Με ανοικτές πλέον τις διαφωνίες το ΔΗΚΟ πορεύεται προς τα συνέδριά του, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται και οι πιέσεις από διαγραφέντες για τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης. Ήδη ομάδα ατόμων που έχει αποβληθεί από το ΔΗΚΟ έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες. Ο Μάριος Καρογιάν από την πλευρά του δεν φαίνεται να βιάζεται, αφήνοντας τα πράγματα να οδηγηθούν από μόνα τους προς αυτή την κατεύθυνση αφού δημιουργηθεί βάση. Με την οριστική απόρριψη της πρότασής του για απόσυρση των διαγραφών και διάλογο στο πλαίσιο ενός πολιτικού συνεδρίου, ουσιαστικά αργά ή γρήγορα τα πράγματα οδηγούνται στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού χώρου, ο οποίος θα στεγάσει όλους όσοι έχουν διαγραφεί από το ΔΗΚΟ.

Ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το περιβάλλον του, αναμένει να περάσει το χρονικό διάστημα των δεκαπέντε ημερών που έδωσε ως διορία από την ημέρα της διάσκεψης Τύπου που πραγματοποίησε για συζήτηση της πρότασής του. Ακολούθως, όπως άλλωστε έχει γίνει γνωστό, ξεκινά έναν εντατικό διάλογο με την κοινωνία των πολιτών γενικότερα, αλλά και ειδικότερα με τα διαγραφέντα αλλά και δυσαρεστημένα μέλη του ΔΗΚΟ προκειμένου να καταγραφούν αντιδράσεις.

Μέσα από αυτό τον διάλογο θα γεννηθεί και η όποια νέα πολιτική κίνηση ως ανάγκη της κοινωνίας για να στεγάσει τον μετριοπαθή κεντρώο κόσμο. Υπάρχει βέβαια και η ομάδα των διαγραφέντων οι οποίοι βιάζονται και έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες για εγγραφή νέας πολιτικής κίνησης. Κάτι το οποίο φυσικά αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο ενίσχυσης αυτής της τάσης που θέλει να αναδείξει μέσα από τις κινήσεις που κάνει ο Μάριος Καρογιάν για να αφουκραστεί αυτή την ανάγκη της κοινωνίας για δημιουργία νέου πολιτικού χώρου.

 

Παράλληλα, ο Μάριος Καρογιάν, όπως διαμηνύεται από το περιβάλλον του, όπως και τα υπόλοιπα στελέχη που έχουν διαγραφεί δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να στείλουν την οποιαδήποτε επιστολή μεταμέλειας, όπως υποδεικνύει η ηγεσία του κόμματος ως προϋπόθεση. Κάτι τέτοιο ασφαλώς θα ήταν και έμμεση παραδοχή των όσων τους καταλογίζουν.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος από την πλευρά μπορεί να είναι αυτή τη στιγμή ο κυρίαρχος του παιχνιδιού εντός του κόμματος βαδίζοντας προς το Εκλογικό Συνέδριο χωρίς ισχυρές αντιστάσεις, ωστόσο ο δρόμος δεν πρόκειται να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα ακόμα και μετά τις εκκαθαρίσεις. Η διαφωνία των δύο στρατοπέδων καταγράφηκε χθες και δημόσια με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να δηλώνει ότι δεν τέθηκε κανένα θέμα αναστολής των διαγραφών στο Εκτελεστικό Γραφείο από κανένα. Χαρακτήρισε επίσης το θέμα των διαγραφών κλειστό και απέδωσε για ακόμα μια φορά τα όσα ανέφερε ο Μάριος Καρογιάν σε προσωπική πικρία για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών. Σε προσωπική πικρία, λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Αντιγόνης Παπαδοπούλου.

«Όλα έχουν κριθεί από το Πειθαρχικό. Έχουν παρθεί οι αποφάσεις. Πικρίες ενδεχομένως να υπήρξαν και στη συγκεκριμένη περίπτωση» δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι το ΔΗΚΟ συνεχίζει, με πορεία προς τη βάση του κόμματος, και το κόμμα θα εξέλθει από αυτή τη διαδικασία ενδυναμωμένο και ενισχυμένο.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, σε παρέμβασή του ο Αλέκος Τρυφωνίδης ξεκαθάρισε ότι δεν μπήκε κανένα θέμα σε ψηφοφορία διότι, όπως είπε, «αν θέλουμε να είμαστε εποικοδομητικοί και να συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται χρόνος και να χαμηλώσουν οι τόνοι απ’ όλες τις πλευρές» τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία για «κλάδο ελαίας» πρέπει να προέλθει από τον ηγέτη του κόμματος. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ δεν ήθελε να τεθούν τα θέματα σε ψηφοφορία, ενώ, συνέχισε, από τις τοποθετήσεις συναγωνιστών είχε γίνει αντιληπτό ότι θα απορρίπτονταν οι προτάσεις τόσο του ιδίου όσο και του Άγγελου Βότση, αλλά και άλλων που ήταν στην ίδια γραμμή.

«Ήταν προτιμότερο να μην πάμε σε μια ψηφοφορία για να κλείσει το θέμα» δήλωσε. Ξεκαθαρίζοντας ότι κανένα θέμα δεν λήγει και ότι μπορεί να επανέλθει οποιαδήποτε στιγμή, υπό άλλες συνθήκες, καλύτερες και ευνοϊκότερες. Στο τραπέζι παραμένει ασφαλώς και η διαφωνία του βουλευτή Άγγελου Βότση, αλλά και του Γιώργου Προκοπίου. Οι οποίοι μπορεί στην παρούσα φάση να μην έχουν πρόθεση να έρθουν σε σύγκρουση, όμως η θέση τους παραμένει σε ισχύ.

«Ψήνεται» Δημοκρατική Παράταξη

Οι διεργασίες από ορισμένα διαγραφέντα μέλη του ΔΗΚΟ για δημιουργίας νέας πολιτικής κίνησης βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με τις πληροφορίες να αναφέρουν εντός των ημερών θα κατατεθεί αίτηση για εγγραφή της στο Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, η νέα πολιτική κίνηση θα φέρει το όνομα: «Δημοκρατική Παράταξη». Στόχος των ιδρυτών της είναι σε αυτή να ενταχθούν όχι μόνοι οι διαγραφέντες από το ΔΗΚΟ αλλά και ανέντακτοι μετριοπαθείς πολίτες.

Πηγή: philenews.com