Διορίζει αύριο ερευνώντα λειτουργό για τη Λοϊζίδου το Υπουργικό

Διορίζει αύριο ερευνώντα λειτουργό για τη Λοϊζίδου το Υπουργικό
Κατά την αυριανή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο θα διορίσει ερευνώντα λειτουργό προς διερεύνηση του θέματος που έχει προκύψει με την Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Ελένη Λοϊζίδου.
cache_846x3000_Analog_medium_275210_124253_28112017

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η οποία επιβεβαιώνει πως ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε όπως το Υπουργικό Συμβούλιο διορίσει ερευνώντα λειτουργό για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας εναντίον της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας κας Ελένης Λοϊζίδου.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας: 

«Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία ζητά όπως το Υπουργικό Συμβούλιο διορίσει ερευνώντα λειτουργό για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας εναντίον της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας κας Ελένης Λοϊζίδου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την αυριανή του συνεδρία θα διορίσει ερευνώντα λειτουργό για να ερευνήσει το θέμα που έχει προκύψει».

Στο μεταξύ, ερωτηθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ) κατά πόσο η έρευνα θα αφορά μόνο τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος απάντησε πως αν από τα ευρήματα της πειθαρχικής έρευνας προκύπτουν και ποινικά παραπτώματα, τότε θα διεξαχθεί και ποινική έρευνα.
reporter cy