Δόθηκε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας η έκθεση του ΓΓ ΟΗΕ για το Κυπριακό

Δόθηκε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας η έκθεση του ΓΓ ΟΗΕ για το Κυπριακό
Αντίγραφα της έκθεσης του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό δόθηκαν στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με προσπάθειες αναγνώρισης του ψευδοκράτους είπε πως δεν αποφασίζει ο ΓΓ για το θέμα, αλλά τα κράτη μέλη.
cache_846x3000_Analog_medium_254687_278962_5102017

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς, σήμερα, ο Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ αν ο κ. Γκουτέρες έχει επιδώσει την έκθεση για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό, στο Συμβούλιο Ασφαλείας, απάντησε ότι «αντίγραφα της έκθεσης έχουν δοθεί στο ΣΑ. Όμως δεν νομίζω ότι αποτελεί δημόσιο έγγραφο. Απλά το μοιράστηκε με το Σ.Α.».

Περαιτέρω, ο κ. Ντουζαρίκ κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του «υπουργείου εξωτερικών» στα κατεχόμενα, ότι απ’ εδώ και στο εξής θα επιδιώξουν διεθνή αναγνώριση ως κυρίαρχο κράτος, ή να ιδρύσουν αυτόνομη περιοχή ως μέρος της Τουρκίας.

«Η αναγνώριση οποιωνδήποτε εδαφών από διεθνή οργανισμό είναι θέμα που αφορά τα κράτη μέλη και τα μέλη κάθε διεθνούς οργανισμού. Υπάρχει μία διαδικασία στα Ηνωμένα Έθνη, όπως και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς. Δεν είναι θέμα για το οποίο αποφασίζει ο Γενικός Γραμματέας, δήλωσε ο κ. Ντουζαρίκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ