Έδωσε πάνω από δέκα «γνωστά» ονόματα ο Φαίδωνας – «Δίσταζαν να τα γράψουν»

Έδωσε πάνω από δέκα «γνωστά» ονόματα ο Φαίδωνας – «Δίσταζαν να τα γράψουν»
faid
Νέα στοιχεία σε σχέση με την μακρά κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο της μητέρας του ανήμερα των Χριστουγέννων, αλλά και για την στάση που τήρησαν οι ίδιοι οι ανακριτές, έδωσε το πρωί ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.
Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Φαίδωνος δεν έκανε πίσω από όσα είπε αρχικά περί συγκάλυψης, λέγοντας πως η μη αποτελεσματική διερεύνηση προκαλείται είτε λόγω διαφθοράς, είτε λόγω ανικανότητας αυτών που καλούνται αν επιλύσουν τις υποθέσεις.
Σε ερώτηση για το αν δέχθηκε συγκεκριμένες απειλές πριν από την βόμβα, είπε πως αν και δεν τον απείλησε κάποιος προσωπικά, ένοιωθε πίεση από συγκεκριμένους χώρους του υποκόσμου και έφθαναν κοντά του πληροφορίες ότι το όνομα του ήταν αναφερόταν σε διάφορε συζητήσεις ανάμεσα σε ανθρώπους του υποκόσμου.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η αποκάλυψη του ότι σε σχέση πάντα με την βόμβα  στο αυτοκίνητο της μητέρας του, η ίδια η αστυνομία του είπε πως τέτοιες βόμβες μόνο 4-5 άτομα στην Κύπρο μπορούν να κατασκευάσουν και τα οποία μάλιστα όπως είπε είναι και γνωστά. «Αφού είναι γνωστά γιατί δεν βρίσκουν ένα τρόπο να τους διαλύσουν». διερωτήθηκε.
Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Πάφου, στην κατάθεση του έδωσε πέραν των δέκα ονομάτων που ο ίδιος θεωρεί ότι μπορεί να κρύβονται πίσω από την βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της μητέρας του. Ονόματα που καλύπτουν ένα φάσμα κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην Πάφο και που αφορούν παράνομο τζόγο, ναρκωτικά, ποδόσφαιρο, διαφθορά δημόσιας υπηρεσίας, αρχαιοκαπηλίας, άλλα και για κυκλώματα, όπως είπε, που μέχρι τώρα δεν είχε ποτέ του μιλήσει δημόσια.
«Έδωσα κατάθεση μόνο με ονόματα για να τελειώνει το παραμύθι ότι έδωσα κατάθεση και απλά φωτογράφισα κάποιους», είπε χαρακτηριστικά στο Τρίτο του ΡΙΚ για να προσθέσει πως, τα ονόματα στα οποία αναφέρθηκε είναι πολύ γνωστά στην κοινωνία, όχι μόνο της Πάφου αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.
Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα πάρα πέρα, ο Δήμαρχος Πάφου αποκάλυψε πως κατά την διάρκεια της κατάθεσης του ακόμα και οι ανακριτές παρουσιάζονταν διστακτικοί στην καταγραφή των ονομάτων που τους έλεγε. «Μα να το γράψω και αυτό κύριε Δήμαρχε;», ήταν η αντίδραση αστυνομικών, σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος.
Ο κ. Φαίδωνος έκανε πιο εκτενείς αναφορές στα κυκλώματα του παράνομου τζόγου και των ναρκωτικών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η «αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά τα ονόματα».
Μάλιστα για τα ναρκωτικά είπε πως είναι πολύ καλά γνωστά, σε πάρα πολλούς στην Πάφο, και ποιος είναι ο επικεφαλής του κυκλώματος, χωρίς όμως να μπορεί αν γίνει οτιδήποτε.
Πηγή: reporter.com