Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

images

 

Ευρωεκλογές 2014

Αυτό το μοναδικό εγχείρημα  πολυεθνικής  δημοκρατίας παίρνει μια πιο μεγάλη διάσταση και σημασία στη σημερινή  Ευρώπη.

Μια Ευρώπη που δοκιμάζετε σε οικονομικό και πολίτικο επίπεδο. Με τις ευρωεκλογές του 2014 οι πολίτες της Ευρώπης  έχουν την δύναμη να αποφασίσουν σε πια πολιτική οδό  θέλουν να κατευθυνθεί η ΕΕ στα επόμενα 5 χρόνια.

Αυτές οι εκλογές έχουν  ελληνικό χρώμα καθώς υπάρχει η ελληνική προεδρία . Επίσημα η Ελλάδα  παίρνει τα ηνία  στις  15 Ιανουαρίου σε μια περίοδο κρίσιμη για τα ευρωπαϊκά θέματα.

Σαν Ευρωπαίοι πολίτες έχουμε  υποχρεώσεις προς την  Ευρωπαϊκή Ένωση.  Έχουμε  όμως και πάρα  πολλά  δικαιώματα  τα οποία μέσα από την εκμετάλλευση τους , θα μπορούσαμε να κτίσουμε  ισχυρότερα οικονομικά και πολιτικά κράτη μέλη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λάρνακας σε συνέντευξη του στους  δημοσιογράφους  Σωτήρη Παπαδόπουλου και Γεωργία Ευαγγέλου

Χρειάζεται ο κόσμος να πληροφορηθεί και να αντιληφθεί πως μέσα σε αυτή την ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια η Κύπρος έχει και ρόλο έχει και λόγο.” Όπως είπε ο κ Λουρουτζάτης η πρόσφατη εμπειρία με το κούρεμα έχει δημιουργήσει μια αρνητική εικόνα όσο αφορά την Ευρώπη και την αντιμετώπιση της προς την Κύπρο αλλά έχει αποδείξει πως είναι σημαντικότερο να είμαστε μέλη μιας οργανωμένη ομάδας στο κοινοβούλιο ούτως ώστε να μπορούν να επηρεάζονται οι αποφάσεις.

αρχείο λήψης

Ο κ Λουρουτζατης τόνισε πως ο δήμος Λάρνακας θα συνεχίσει τις έντονες προσπάθειες για να αντλήσει την τεχνογνωσία, τους οικονομικούς πόρους και τα άλλα μέσα που η Ευρώπη προσφέρει στην βελτίωση της ζωής των συνδημοτών μας. ‘‘Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες για να μπορέσουμε να αντλήσουμε  από όλα τα επίπεδα συμμετοχής μας στην ευρωπαϊκή ένωση η κορωνίδα τον προσπαθειών είναι μέσα από τα διαρθρωτικά ταμεία .”

‘‘’Το μέλλον τις Κύπρου είναι ευρωπαϊκό’’ τόνισε ο δήμαρχος λάρνακας ‘’και είναι σωστό να συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές για να αναζητήσουμε  αυτόν  τον ρόλο τις ύπαρξης μας μέσα στην ενωμένη Ευρώπη.’’  Αναλυτικά τα  όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Λάρνακας στο Podcast που ακολουθεί :

 

Ο κάθε πολίτης μπορεί να αντλήσει πληροφορίες και πόρους μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα  με την βοήθεια του Europe direct που λειτουργεί ως φορέας ενημερώσεις .  Όπως δήλωσε η υπεύθυνη του Europe direct του παραρτήματος στην Λάρνακα Μυρτώ Κατσούρη ο πολίτης μπορεί να μάθει τα κοινωνικά του δικαιώματα τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις θέματα νομοθεσίας, για εκπαιδευτικά προγράμματα και  οτιδήποτε τον αφορά σαν Ευρωπαίο πολίτη.

H κυρία Κατσούρη τόνισε πως είδη έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον. ”Βλέπουμε” ειπε ”μια μεγάλη κινητικότητα και ενδιαφέρον ειδικότερα από τους νέους οι οποίοι θέλουν να χτίσουν το μέλλον τους με τη βοήθεια διαφόρων οικονομικών πόρων που προσφέρονται μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. ”Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα διάφορα προγράμματα στο Podcast που ακολουθεί: