Έφτασε στο Ριάντ ο ΠτΔ – Σημαντική η πρώτη επίσημη επίσκεψη Κύπριου Προέδρου στη Σαουδική Αραβία

Έφτασε στο Ριάντ ο ΠτΔ - Σημαντική η πρώτη επίσημη επίσκεψη Κύπριου Προέδρου στη Σαουδική Αραβία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έφτασε απόψε στο Ριάντ, της Σαουδικής Αραβίας όπου αύριο θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χώρα, κατόπιν πρόσκλησης του Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τύχει αύριο επίσημης υποδοχής από τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, στο Παλάτι και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Βασιλιάς. Θα ακολουθήσουν επίσημες διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και υπογραφή συμφωνιών.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας.

Κατά την παραμονή του στο Ριάντ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει επίσης συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Gulf Cooperation Council) και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της  κυπριακής εταιρείας J&P, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση προς τιμή του.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, Μεταφορών, Ενέργειας, και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Όπως επισημαίνει το επιτελείο του Προέδρου Αναστασιάδη σε ανακοίνωσή του “είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Κύπριου Προέδρου στην Σαουδική Αραβία, και πολύ σημαντική για την σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών καθώς και τις δυνατότητες οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών αλλά και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Η Κυπριακή Δημοκρατία για ακόμη μια φορά μέσα από μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική ενισχύει και αναβαθμίζει τον ρόλο και την υπόσταση της με σημαντικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες”.

 

reporter cy