Ευθύνες στον χειρίστη του σκάφους για τη τραγωδία στον Ακάμα – Τι έδειξαν οι έρευνες

Ευθύνες στον χειρίστη του σκάφους για τη τραγωδία στον Ακάμα – Τι έδειξαν οι έρευνες
kinee
Αμέλεια του χειριστή του σκάφους «έδειξαν» οι έρευνες της αστυνομίας σε σχέση με το θαλάσσιο ατύχημα που σημειώθηκε στον Ακάμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 32χρονης και τον τραυματισμό άλλων πέντε προσώπων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», οι έρευνες των ανακριτών ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες και ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία όπου θα αποφασιστεί κατά πόσο στοιχειοθετούνται αδικήματα εναντίον του Ελληνοκύπριου χειριστή.
Όπως διαφάνηκε από τις έρευνες, δεν προκύπτουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το ατύχημα οφειλόταν σε μηχανική βλάβη αλλά σε λάθη του χειριστή.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός, ότι ο χειριστής του σκάφους βρισκόταν πολύ κοντά στην ακτή και κινείτο με ταχύτητα.
Υπενθυμίζεται ότι από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαφάνηκε ότι το σκάφος χτύπησε αρχικά βίαια στα βράχια ενώ στη συνέχεια με μια κλίση περίπου 90 μέτρων προσέκρουσε σε δεύτερο βράχο.
Στο βίντεο, που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η ίδια η 32χρονη, λίγο πριν την μοιραία πρόσκρουση διακρίνεται ο 50χρονος χειριστής του ταχύπλοου να βρίσκεται στο πηδάλιο, και το σκάφος κοντά στα βράχια.
Πηγή: reporter.com.cy