Εγκαινιάζεται το νέο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης «YouthMakerspace», από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου

Εγκαινιάζεται το νέο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης «YouthMakerspace», από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου

one

Ακολουθώντας μια φιλοσοφία συνέργειας μεταξύ εκπαίδευσης και τεχνολογίας, o Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου εγκαινιάζει το νέο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης YouthMakerspace,στοχεύοντας στην καινοτομία και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

 

Πρόκειται για το πρώτο στο είδος του στην Κύπρο και οργανώνεται με βάση πρότυπα αντίστοιχων κέντρων που λειτουργούν στο εξωτερικό, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να παράγουν έργο, που έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τομέα του επιχειρείν.

 

Το πρόγραμμα θα φιλοξενείται σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Λάρνακας, ο οποίος είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο, ώστε να εμπνέει τη συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών, εμπειρογνωμόνων αλλά και νέων με περιορισμένη ή μηδαμινή εμπειρία, που έχουν όμως θέληση για μάθηση και δημιουργία.

 

Σκοπόςείναι να παρέχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, για την ανάπτυξη και υλοποίηση πρωτοτύπων και επιχειρηματικών ιδεών σε νέους της πόλης και επαρχίαςτης Λάρνακας, αλλά και όλης της Κύπρου.Ταυτόχρονα, στον χώρο θα πραγματοποιούνται διάφορα εργαστήρια είτε για εκμάθηση της χρήσης του εξοπλισμού είτε για ανάπτυξη ιδεών/projects.Πιο συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 3Dprinters, lasercutters, drones, virtualreality, ρομποτική, arduino, rasberrypi, κ.α.

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Μαρτίου από τις 15:00 μέχρι τις 17:00και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου προσκαλεί όλους τους νέους να παρευρεθούν, για να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει ο συνδυασμός φαντασίας και τεχνολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους αριθμούς 77772757 ή 24017777.