Εγκρίθηκε η εγγραφή του «ρωσικού κόμματος» στην Κύπρο

Εγκρίθηκε η εγγραφή του «ρωσικού κόμματος» στην Κύπρο
Και με τη βούλα πλέον του αρμοδίου Υπουργείου Εσωτερικών, εγκρίθηκε η λειτουργία του ρωσικού κόμματος στην Κύπρο,  με την επωνυμία «Εγώ, ο πολίτης», που θα έχει ως έμβλημά του το περιστέρι και τα χρώματα της κυπριακής σημαίας.
cache_846x3000_Analog_medium_251294_55299_2792017
Μέλη του κόμματος είναι  ρωσόφωνοι πολίτες, οι οποίοι έχουν πολιτογραφηθεί ως Κύπριοι, αλλά και ελληνοκύπριοι που σπούδασαν και «γαλουχήθηκαν» στη Ρωσία, ή σε άλλες Δημοκρατίες της πάλαι Σοβιετικής Ένωσης.
Η αίτηση είχε κατατεθεί στις 9 του περασμένου Μαΐου και μόλις χθες πληροφορήθηκαν οι  αιτούντες από το Υπουργείο Εσωτερικών πως το νέο κόμμα εγκρίθηκε . Τα επίσημα έγγραφα αναμένεται να υπογραφούν την προσεχή Δευτέρα.

Πώς θα δραστηριοποιηθεί το νέο κόμμα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που διαρρέουν γύρω από το θέμα δραστηριοποίησης ρωσικού κόμματος στην Κύπρο, γίνεται λόγος για το ενδιαφέρον 20 – 25 χιλιάδων ρωσόφωνων πολιτών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι φέρεται να είναι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του κόμματος. Οι ίδιοι, υποστηρίζεται επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, για πολιτικούς, αλλά κυρίως για οικονομικούς λόγους.
Στόχος του νέου κόμματος είναι να διεκδικήσει θέσεις στο κυπριακό κοινοβούλιο και να εκλέξει τοπικούς άρχοντες στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση το 2021. Επιπρόσθετα, γίνονται σκέψεις, ως κίνηση, να στηρίξουν συγκεκριμένο υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2018.
reporter cy