Εκρηκτική ύλη σε θαμμένο κοντέινερ κάτω από κλουβιά σκύλων βρέθηκε στη Ξυλοτύμπου

Εκρηκτική ύλη σε θαμμένο κοντέινερ κάτω από κλουβιά σκύλων βρέθηκε στη Ξυλοτύμπου
kon
Με πρωτοφανή τρόπο έκρυβε σε χωράφι εκρηκτική ύλη και ναρκωτικά ο 41χρονος στην Ξυλοτύμπου εναντίον του οποίου διενεργήθηκε έρευνα από την ΥΚΑΝ που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του.
Κατόπιν πληροφοριών που έφθασαν στην ΥΚΑΝ, μέλη της δύναμης ανέκοψαν τον 41χρονο χθες το μεσημέρι στη Λευκωσία όπου διενεργήθηκε έρευνα στο φορτηγό που οδηγούσε. Εντός του οποίου υπήρχαν φυτοφάρμακα τα οποία κατασχέθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις.
Ωστόσο οι έρευνες της ΥΚΑΝ, δεν σταμάτησαν εκεί…
Άνδρες της δύναμης σε συνεργασία με την Αστυνομία των Βάσεων, ερεύνησαν περιφραγμένο χώρο σε αγροτικό τεμάχιο στην περιοχή Ξυλοτύμπου, που βρίσκεται στο έδαφος της Βρετανικής Βάσης Δεκέλειας.
Κατά την έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν μια υπόγεια κρύπτη, ένα θαμμένο εμπορευματοκιβώτιο η οροφή του οποίου καλυπτόταν με τσιμέντο όπου υπήρχε ένα κλουβί με σκυλιά.
Από τις έρευνες των αστυνομικών, στο κοντέινερ εντοπίστηκαν 33 φυτά κάνναβης, περίπου 5 κιλά κάνναβη καθώς και εκρηκτική ύλη για την οποία ενημέρωσε τους αστυνομικούς ο 41χρονος.
Ως εκ τούτου, οι έρευνες τερματίστηκαν για λόγους ασφαλείας ενώ στο σημείο κλήθηκε ειδικός πυροτεχνουργός των Βάσεων ο οποίος φτάνοντας αργά το απόγευμα εντόπισε στο υπόγειο κάποια εκρηκτική ύλη την οποία κατέστρεψε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο 41χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό 8ημερη κράτηση ενώ οι αρχές αναζητούν και άλλα πρόσωπα, αφού θεωρούν δεδομένο ότι είχε συνεργάτες.

Εν τω μεταξύ, μια 40χρονη γυναίκα η οποία επίσης είχε συλληφθεί ως συνεργάτιδα του υπόπτου αφού υπέγραψε εγγύηση αφέθηκε ελεύθερη χωρίς επι του παροντος να της προσαφθεί οποιαδήποτε καταγγελία.
Πηγή: reporter.com.cy