Εκτός κούρσας Προεδρικών ο Μαυροβουνιώτης – Κι επίσημα στο πλευρό του Νικόλα

Εκτός κούρσας Προεδρικών ο Μαυροβουνιώτης - Κι επίσημα στο πλευρό του Νικόλα
Την προαναγγελθείσα αποχώρηση του από την κούρσα των Προεδρικών Εκλογών επικύρωσε η συνέλευση των Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων που συγκάλεσε εκτάκτως ο Πρόεδρος του Συνδέμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης.

Συγκεκριμένα στη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε ο Σύνδεσμο στο Κέντρο Όασις στη Χοιροκιτία, τα μέλη που ήταν παρόντα έκριναν θετικά την πρόταση του Υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλου.

cache_846x3000_Analog_medium_283579_173854_20122017
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων εισηγήθηκε προς τα μέλη του Συνδέσμου να συμπαραταχθούν με την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ, καθότι όπως υποστηρίζεται από την ηγεσία των κατόχων αξιογράφων είναι ο μοναδικός από τους βασικούς υποψήφιους, που η προεκλογική πρότασή του γι’ αποκατάστασή τους, τους ικανοποιεί.

Υπενθυμίζεται πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει εξαγγείλει τη δημιουργία ειδικού Ταμείου με σκοπό την αποζημίωση των Κυπρίων κουρεμένων καταθετών, κατόχων αξιογράφων και των Ταμείων Προνοίας και Συντάξεων κατά 75%.

Η αποζημίωση θα αφορά Κύπριους καταθέτες, Κύπριους Κατόχους Αξιογράφων(μη επαγγελματίες επενδυτές όπως αυτοί καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία της MIFID), και Ταμεία Προνοίας και Συντάξεων.

Για τη χρηματοδότηση του Ταμείου, σύμφωνα με τη σχετική εξαγγελία του Νικόλα Παπαδόπουλου, θα αξιοποιείται σε ετήσια βάση το 10% του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς και άλλοι πόροι και αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.

reporter cy