Ελεύθερος ο 21χρονος που συνελήφθη για τη ληστεία στη ΣΠΕ Πέγειας

Ελεύθερος ο 21χρονος που συνελήφθη για τη ληστεία στη ΣΠΕ Πέγειας
pegia
Ελεύθερος ο 21χρονος που συνελήφθη για τη ληστεία στη ΣΠΕ Πέγειας Ελεύθερος αφέθηκε ο  21χρονος από την Πάφο, ο οποίος είχε συλληφθεί για τη ληστεία στη ΣΠΕ Πέγειας, αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του.
Ο 21χρονος είχε συλληφθεί χθες στη 01:35 μ.μ.στην επαρχία Πάφου για τη ληστεία που διαπράχθηκε γύρω στις 08:25 το πρωί στη ΣΠΕ Πέγειας για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση, ενώ πλέον η Αστυνομία αναζητά δύο πρόσωπα και το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διάπραξη της ληστείας.
Το χρονικό της ληστείας
H ληστεία διαπράχθηκε χθες λίγο πριν τις 8 και 30 όταν υπό την απειλή στρατιωτικού τυφεκίου G-3 οι δύο δράστες κατάφεραν να εισέλθουν στο υποκατάστημα της Συνεργατικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με την αστυνομία ένας εξ αυτών χτύπησε με το κοντάκι του όπλου του την γυάλινη προθήκη της εισόδου και κατάφερε να εισέλθει στην τράπεζα. Στη συνέχεια υπό την απειλή του G-3, οι δύο κουκουλοφόροι ανάγκασαν τους υπαλλήλους να αδειάσουν τα τρία ταμεία και να τους παραδώσουν τα χρήματα. Ένας εκ των ληστών στη συνέχεια σύμφωνα με μαρτυρίες είπε στους υπαλλήλους της τράπεζας «ευχαριστώ για τη συνεργασία».
Σύμφωνα με περιγραφή που δόθηκε στην Αστυνομία, το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δύο δράστες, είναι μάρκας HONDA LOGO, χρώματος γκρίζου και δεν φέρει αριθμούς εγγραφής.   Η λεία των ληστών από το υποκατάστημα της Συνεργατικής Τράπεζας στην Πέγεια, ανέρχεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σε 20 χιλιάδες ευρώ.
Περίπολο της Αστυνομίας διασταυρώθηκε με το όχημα των ληστών στην περιοχή της Κάτω Πάφου και ακολούθησε καταδίωξη, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού το αυτοκίνητο των ληστών είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει.
Σε δηλώσεις του χθες ο κ. Ιωάννου από την σκηνή ανέφερε πως η ληστεία διαπράχθηκε  γύρω στις 08:30, όταν  ένα άτομο το οποίο είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με κουκούλα και ήταν οπλισμένο με τυφέκιο τύπου G 3 μπήκε στο υποκατάστημα της Συνεργατικής  κυπριακής τράπεζας στην Πέγεια και με την απειλή του όπλου κατάφερε να κλέψει χρηματικό ποσό περίπου 20 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία.
Σημειώνεται πως πριν λίγο χρονικό διάστημα σημειώθηκαν ληστείες σε δύο άλλες Συνεργατικές στην Επαρχία Πάφου στην Συνεργατική της Τίμης και στη Συνεργατική Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπάγου στην Πάφο.
Πηγή: reporter.com