Εν μέσω εορτών απαγγέλονται κατηγορίες σε Ροζίτα και Σια για το ΤΕΠΑΚ

Εν μέσω εορτών απαγγέλονται κατηγορίες σε Ροζίτα και Σια για το ΤΕΠΑΚ
tepak
Στις 15 Δεκεμβρίου θα απαγγελθούν οι κατηγορίες στους 7 κατηγορούμενους για τις εξεταζόμενες ατασθαλίες σε ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ και θα κληθούν αυτοί να απαντήσουν αν τις αποδέχονται.
Το Κακουργιοδικείο κατά την ορισθείσα σημερινή διαδικασία έκανε αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, όπως τους δοθεί εύλογος χρόνος να μελετήσουν τις καταγγελίες  που θα απαγγελθούν.
Οι επτά αντιμετωπίζουν συνολικά 306 κατηγορίες που αφορούν: συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, αθέμιτη απόκτηση περιουσιακού οφέλους από δημόσιο λειτουργό και απόσπαση από δημόσιο λειτουργό.
Οι κατηγορίες αφορούν 26 αδικήματα που διαπράχθηκαν σε ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, την περίοδο 2008- 2015.  Οι επτά κατηγορούμενοι είναι: Ροζίτα Παυλίδου, πρώην λειτουργός Υπηρεσίας Έρευνας ΤΕΠΑΚ / Κώστας Κώστα, Καθηγητής Χημείας του ΤΕΠΑΚ / Κυριάκος Προκόπη, κουμπάρος Κώστα Κώστα / Εύης Δρουσιώτης, Ανώτερος Λειτουργός του Πανεπιστημίου Κύπρου / Χουάν Ιάκωβος Καρέρα Παυλίδης, γιος της Ροζίτας Παυλίδου / Γιώργος Ζωδιάτης, Ανώτερος Λειτουργός Πανεπιστημίου Κύπρου / και Μαρία Νικολάου, σύζυγος Χουάν Ιάκωβου Καρέρα Παυλίδη.  Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας βρίσκονται και πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν για την υπόθεση και συνεργάστηκαν με τις αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης της.
Πηγή:reporter.com